Ienākt
Meklēt
Meklēt
  • Tēmas
      • Tēmas
      • Politika
      • Personības
      • Kultūra
      • Nauda
      • Sabiedrība
      • Labsajūta
      • Eiropā
      • Domuzīme
      • Rubrikas
      • Aktuāli
      • Komentāri
      • Karikatūras
      • Pusdienas
      • Analīze
      • Tēma
      • Pasaulē
      • Veiksme
      • Recenzijas
      • Dzīve
      • Vēsture
      • 1 no 2 miljoniem
      • Anekdotes
      • Viedokļi
      • Vairāk no Ir
      • Šķiltava
      • Ārskats
      • Oligarhu sarunas
  • Žurnāli
      • Žurnāls Ir
      • Ir Nauda
      • Domuzīme
  • Abonēšana
  • Ir notikumi
      • Darbnīcas
      • Nometnes
      • Ceļojumi
Ienākt
Meklēt
Meklēt
Tev atlikuši 3 bezmaksas raksti
Abonē un saņem piekļuvi visam saturam tikai par 2,99 €/mēnesī. Abonēt

circeņi

  • 1 no 2 miljoniem
  • 22.09.2021.
  • Ieva Alberte

Edīte Ligere, kukaiņu konfekšu radītāja

«Citi pētījumi pasaulē rāda: līdzko piedāvā saprotamā formā — cepumā vai šokolādē —, visi pagaršo,» par kukaiņu proteīna izmantošanu pārtikā saka Edīte.
Foto no privātā arhīva
  • Dzīve
  • 15.01.2020.
  • Gunita Nagle

Sliekas uz šķīvja

Ilga Gedrovica.
Foto — Ieva Salmane
  • 1 no 2 miljoniem
  • 22.09.2021.
  • Ieva Alberte

Edīte Ligere, kukaiņu konfekšu radītāja

Somi maizei pievieno kukaiņu pulveri. Edīte tādu virsrakstu internetā pamanīja pirms četriem gadiem. Sāka lasīt pētījumus par kukaiņiem pārtikā. «Wow! Proteīniem tik bagāts pulveris! Kāpēc nepamēģināt!» Edīte atceras savu pirmo reakciju. Tolaik viņa dzīvoja Ķelnē, nolēma iegādāties dažādus produktus un izmēģināt. Divgadīgā meita par kaltētu circeni teica: ņamm! Aizvien vairāk Edīte apjauta, cik produkts ir vērtīgs: lielisks olbaltumvielu avots. Circeņa sastāvā ir vidēji 60% olbaltumvielu, daudz omega taukskābju, dzelzs, kalcija. Un dabai draudzīgs, salīdzinot ar emisijām, kas rodas no liellopu audzēšanas.

«Citi pētījumi pasaulē rāda: līdzko piedāvā saprotamā formā — cepumā vai šokolādē —, visi pagaršo,» par kukaiņu proteīna izmantošanu pārtikā saka Edīte.
Foto no privātā arhīva
  • Dzīve
  • 15.01.2020.
  • Gunita Nagle

Sliekas uz šķīvja

Pierādot, ka kaltētās sliekās ir trīs reizes vairāk olbaltumvielu nekā liellopu gaļā, inženierzinātņu doktore Ilga Gedrovica pirmā Latvijā sākusi pētījumus par kukaiņu izmantošanu pārtikā

Ilga Gedrovica.
Foto — Ieva Salmane

Populārākie raksti

Par IR
Manifests
Ētikas kodekss
Pakalpojumu sniegšanas noteikumi
Privātuma politika
Reklāma
Ziedo
Kontakti
Te ir darbs
Lai abonētu, ienāc vai reģistrējies

Ja vēl neesi reģistrējies, ir.lv reģistrējies šeit vai ienāc spiežot uz sociālo mediju ikonām zemāk.

Aizmirsi paroli?

Var ienākt ar:
Reģistrējies

Ja jau esi reģistrējies, pievienojies šeit.

Var reģistrēties ar:
Apstiprināt e-pastu

Uz Jūsu norādīto e-pasta adresi %email%, tika nosūtīts apstiprinājuma kods.

Ievadiet kodu

Lūdzi ievadiet saņemto kodu, lai apstiprinātu e-pasta adresi.

Mirkli pacietības, lūdzu. Visbiežāk šis kods jums atnāks uz e-pastu uzreiz, tomēr var būt gadījumi, kad tas aizņem vairākas minūtes.

Ievadītais kods nav derīgs

Lūdzu pārbaudiet e-pastu un pārliecinieties, ka ierakstījāt kodu pareizi.

Nepieciešamības gadījumā pieprasiet jaunu kodu.

Ievadītais kods ir derīgs
Paroles atjaunošana

Turpināt

Kļūda. Mēģinat vēlreiz.

Paroles atjaunošana

Paroles maiņa sekmīga!

Apstiprināt e-pastu

Uz Jūsu norādīto e-pasta adresi %email%, tika nosūtīts apstiprinājuma kods.

Ievadiet kodu

Lūdzi ievadiet saņemto kodu, lai apstiprinātu e-pasta adresi.

Mirkli pacietības, lūdzu. Visbiežāk šis kods jums atnāks uz e-pastu uzreiz, tomēr var būt gadījumi, kad tas aizņem vairākas minūtes.

Ievadītais kods nav derīgs

Lūdzu pārbaudiet e-pastu un pārliecinieties, ka ierakstījāt kodu pareizi.

Nepieciešamības gadījumā pieprasiet jaunu kodu.

Ievadītais kods ir derīgs