No piparkūkām līdz beigeļiem

  • Aivars Kļavis
  • 27.11.2019
  • IR
Ivars Skrebelis,
SIA Cannelle Bakery līdzīpašnieks.
Foto — Gints Ivuškāns

Ivars Skrebelis, SIA Cannelle Bakery līdzīpašnieks. Foto — Gints Ivuškāns

Saldus ceptuves Cannelle Bakery gardumi tiek eksportēti uz 20 pasaules valstīm — viņu rudzu maize ceļo pat uz Austrāliju un Japānu, bet viens no jaunākajiem produktiem ir beigeļi

Pirms pieciem gadiem Ivaram Skrebelim un Bruno Ansonam bija grandiozi plāni. Viņi tikko bija iegādājušies uzņēmumu Matss, kam bija divas ceptuves — Saldū tapa maize, bet Skrundā gatavotie cepumi, sklandurauši un ap Ziemassvētku laiku arī piparkūkas bija pazīstamas plašāk visā Latvijā. 

Abi jaunie īpašnieki, kam bija pieredze konditorejas izstrādājumu ražošanā, plānoja mainīt gan sortimentu, gan noieta tirgus. Jāatzīst, tolaik šie plāni man šķita pārdroši. Īpašnieku maiņa uzņēmumos nereti nes līdzi skaistas nākotnes vīzijas, bet diemžēl ne vienmēr tās izdodas īstenot.

Jaunākajā žurnālā