piparkūkas

- Interesanti
- 07.05.2023.
Ne par lielu, ne par mazu

- Veiksme
- 14.09.2022.
Latvieša maizīšu kanons

- Veiksme
- 27.11.2019.
No piparkūkām līdz beigeļiem

- Labsajūta
- 14.12.2016.
Piparkūkas no Rīgas

- Veiksme
- 30.12.2013.
Nav maizes bez garozas

- 1 no 2 miljoniem
- 20.12.2023.
- Ilze Šķietniece
Aivars Graudušs, piparkūku cepējs
Viņš pats sevi sauc par piparkūku rūķi. Pirms Ziemassvētkiem Aivaram Graudušam (70) ir karstākais darbalaiks. Pasūtījumu tik daudz, ka jāstrādā pat naktīs. Bet pēc tam iestājas klusuma periods. Tieši svētkos piparkūkas katrs vēlas cept pats — lai māja piepildās ar saldo smaržu un bērni mācās ģimenes tradīcijas.

- Interesanti
- 07.05.2023.
Ne par lielu, ne par mazu
Vēsturisku bagātību pārpilnā Toruņa rokrokā ar Gdaņsku un Malborku veido Teitoņu ordeņa Polijas ziemeļu trīsvienību. Pilsēta šovasar rīkos Starptautiskās Hanzas dienas

- Veiksme
- 14.09.2022.
Latvieša maizīšu kanons
Engures ciema ceļmalas ceptuve Kukul uzplauka visdrūmākajos pandēmijas mēnešos, piedāvājot caurbraucējiem latviešu garšu «svēto trīsvienību» — svaigi ceptas kanēļmaizītes, magoņmaizītes un speķa pīrādziņus

- Veiksme
- 27.11.2019.
No piparkūkām līdz beigeļiem
Saldus ceptuves Cannelle Bakery gardumi tiek eksportēti uz 20 pasaules valstīm — viņu rudzu maize ceļo pat uz Austrāliju un Japānu, bet viens no jaunākajiem produktiem ir beigeļi

- Labsajūta
- 14.12.2016.
Piparkūkas no Rīgas
Pirms 70 gadiem iebraucot Anglijā, Novadnieku ģimene aizveda līdzi Latvijā pierakstītu vecmāmiņas Emmas piparkūku recepti. Tās Ziemassvētkos ēduši visi Bredfordas latvieši

- Veiksme
- 30.12.2013.
Nav maizes bez garozas
Pirms 20 gadiem Maiznīcā Flora izcepa pirmo baltmaizes klaipu. Pašlaik ceptuve dienā saražo septiņas tonnas dažādu maizes un konditorejas izstrādājumu, no kuriem pusi pārdod ārpus Latvijas
