Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Leģendārais krievu režisors Staņislavskis reiz teica, ka nav lielu vai mazu lomu — ir tikai lieli vai mazi aktieri.

Šīs atziņas patiesumu noteikti katrs no mums ir kādreiz piedzīvojis teātrī vai kino, kad kāds otrā vai pat trešā plāna lomas spēlētājs ir tik pārliecinošs un aizraujošs, ka kļūst gandrīz vai par visas izrādes spilgtāko iespaidu.

Staņislavska atziņa arī lieliski kalpo kā moto šim Ir Nauda numuram. Žurnāla lielajā intervijā to piesauc Ingūna un Holgers Eleri no dizaina biroja H2E, kurš ar šķietami provinciālu (lai neteiktu — pat marginālu) projektu — Alūksnes bānīša staciju — šovasar no vadošā dizaina nozares konkursa SEGD Global Design Awards 2019 atveda divas nozīmīgākās balvas.

Taču tiklab šo atziņu var attiecināt arī uz Rolandu Briņķi, kura aizraušanās ar skriešanu deva impulsu sākt ražot atspirdzinošu, no Latvijas tējām radītu dabisku dzērienu Divine Tea. Tas varētu šķist izteikti lokāls produkts, taču 90% saražotā Rolands pārdod aiz Latvijas robežām. Kā pats saka, viņš mierīgi būtu varējis strādāt tikai Kalnciema ielas un citiem tirgiem, bet «es izvēlējos nevis mājražošanu, bet lielražošanu, gribu būt liels uzņēmējs un ražot dzērienu visai pasaulei, ne tikai Latvijai».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu