
Svaigā siera krēms ar bezē kraukšķiem un meža ogu sorbetu. Foto — Dace Salmane
Trīs vienkārši un ātri pagatavojami deserti, kad gribas iepriecināt mīļos ar kaut ko grēcīgi saldu
Visās receptēs pamatsastāvdaļa ir saldētas ogas — tās drīkst mainīt pēc sirds patikas, suflē tikpat labi garšos, gatavots no avenēm, bet rozīša želeju lieliski papildinās arī ķiršu sorbets. Un vēl — visi deserti ir baudāmi nekavējoties, to skaistums ir gaistošs un īslaicīgs, pieprasot nedalītu uzmanību acumirklī!
Svaigā siera krēms ar bezē kraukšķiem un meža ogu sorbetu
Sastāvdaļas:
500 g saldētu melleņu un aveņu
50 g cukura
300 g svaigā siera
150 g saldā krējuma
100 g bezē cepumu
Atliek malā dažas veselas ogas dekorēšanai, pārējās saldētās ogas sablendē viendabīgā masā — sorbets gatavs! Saputo svaigo sieru ar saldo krējumu un cukuru, pievieno sadrupinātus bezē cepumus. Deserta trauciņos kārtās liek ogu sorbetu un siera masu, dekorē ar bezē cepumu vai kādu piparmētru zariņu.