Dzimšanas dienas kūka bez svecītēm

  • Dace Salmane
  • 23.05.2018
  • IR
Foto — Dace Salmane

Foto — Dace Salmane

Toskānā visi gribēja zināt, cik gadu man paliek

Kas to var atcerēties un saskaitīt, cik un kādas siera kūkas tik nav ceptas. Vai neceptas. Vai tvaicētas. Jo, lai arī pamatsastāvdaļas visām ir diezgan līdzīgas, gatavošanas process atšķiras — sākot no visvienkāršākās, kurai nav nepieciešama termiska apstrāde, un beidzot ar tvaicējamo. Vai arī saldējamo — jo siera kūku var pagatavot arī kā semifreddo un ēst saldētu!

Pirmā iepazīšanās ar tās meistarošanas noslēpumiem man gan uz ilgu laiku izrādījās pēdējā. Kolēģīte savulaik laipni padalījās ar recepti, kuras iznākums esot satriecošs, taču ķerties klāt kūkai, kura gatavojama cepeškrāsnī tvaicējot, man ilgi nebija drosmes. Un īsti nebija motivācijas, jo arī visparastākā neceptā izdevās visnotaļ garda. Tas gan bija stipri sen, un nu jau ir izmēģinātas visdažādākās variācijas — tomēr joprojām vislabāk garšo tā pati parastā, neceptā. Galvenais, lai pa virsu ir svaigas ogas un daudz.

Jaunākajā žurnālā