Ar skatu uz jūru

  • Ieva Puķe
  • 28.03.2018
  • IR
Lauris Aleksejevs, SIA Lauris Restaurant Service līdzīpašnieks, restorāna 36. līnija šefpavārs.
Foto — Jēkabs Kalvelis, Picture Agency

Lauris Aleksejevs, SIA Lauris Restaurant Service līdzīpašnieks, restorāna 36. līnija šefpavārs. Foto — Jēkabs Kalvelis, Picture Agency

Bulduros dzimušais Lauris Aleksejevs izmeta loku pa pasauli un izmēģināja dažādas profesijas, taču pirms 10 gadiem atgriezās Jūrmalā kā restorāna 36. līnija šefpavārs

Tepat noķertas. Redzi, te laiva stāv! Restorāna apsargam ir zvejas licence, Lauris Aleksejevs rāda ārā pa logu, kur Lielupē jūras malā vēl vīd balti ledus krāvumi. Stintes, mazas zivtiņas, kas izķidātas smaržo pēc svaiga gurķa, pie restorāna 36. līnija klientiem nonāk, ceptas dzidrinātā sviestā ar dillēm. Piekrastē tās parādījušās pirms diviem mēnešiem, sezona drīz beigšoties. Šefpavārs turpinās meklēt, ko vēl spēj piedāvāt jūra, līcī ietekošās upes un Latvijas ezeri. «Šad tad kāda bute gadās. Visu veidu saldūdens zivis: zandarti, lielie asari. Ja ir līdakas, tad gatavojam kotletes, ja ķīši trāpās — garšīgu buljonu,» viņš stāsta.

Jaunākajā žurnālā