Kailmodele, mafija un lodes, kas satricināja Slovākiju • IR.lv

Kailmodele, mafija un lodes, kas satricināja Slovākiju

2
Slovākijas premjers Roberts Fico preses konferencē paziņo par viena miljona eiro atlīdzību tam, kas sniegs vērtīgu informāciju žurnālista Jāna Kucjaka slepkavības izmeklētājiem. Lai demonstrētu savu apņēmību, valdības vadītājs bija salicis naudas paciņas. Foto — AFP/LETA
Marks Santora un Miroslava Germanova, © The New York Times News Service

Pēc korupciju izmeklējoša žurnālista slepkavības Slovākijā Dāmokla zobens bīstami karājas virs premjera un politiskās elites galvām

Kad bijusī skaistumkonkursa Miss Universe dalībniece un kailmodele par spīti atbilstošas pieredzes trūkumam tika pie laba darba valdībā, sākot pildīt Slovākijas premjerministra palīdzes pienākumus, daudzi žurnālisti uzdeva pašsaprotamu jautājumu — kā tas iespējams?

Viens no jautātājiem bija arī izmeklējošais žurnālists Jāns Kucjaks (27). Pēc vairākus mēnešus ilgas «rakšanas», Kucjaks nosūtīja jautājumus varas iestādēm, cerot saņemt skaidrojumu par atklātajām saitēm starp organizēto noziedzību un cilvēkiem valdībā.

Dažas dienas pēc jautājumu izsūtīšanas žurnālistu nogalināja. Līķi 25. februārī atrada viņa mājās uz trepēm. Bet puiša līgava Martina Kušnirova bija nogalināta virtuvē. Lodes cauruma trajektorija viņas galvā liecināja, ka sieviete bija nometusies ceļos.

Ja slepkavu mērķis bija piesegt koruptīvās saites un apklusināt vienu no kritiskākajām balsīm, tad uzbrucēji ir smagi izgāzušies. Žurnālista nāve ir krietni sapurinājusi Slovākijas sabiedrību, apdraudot pat premjerministra Roberta Fico valdības pastāvēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu