Izbaudu procesu • IR.lv

Izbaudu procesu

2
Ainars Bagatskis.

Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis (50) Eiropas čempionātā Stambulā ievāc astoņus gadus audzēto ražu

Starp palmu zariem tālumā vīd Marmora jūras zilganie ūdeņi, un kā nebeidzamas kuģu karavānas Bosfora šaurumā cauri viesnīcas Renaissance Polat Istanbul vestibilam slīd basketbola zvaigžņu varenie stāvi. Miljonu pilsētas Stambulas kņada paliek kaut kur tālumā, esot Eiropas basketbola čempionāta dalībniekiem atvēlētā komforta oāzē. Taču miers ir mānīgs.

«Mēģinu vismaz uz 15 minūtēm atslēgt galvu no basketbola – pastaigāties, palasīt kaut ko vieglu. Īsti nesanāk,» Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis atzīst, ka pastāvīgā spriedze ir neizbēgama pavadone. No malas gan Ainars šogad šķiet mierīgāks, nekā redzēts iepriekš, kad enerģiskie žesti un vaibsti bija īsta medusmaize fotogrāfiem. «Mierīgāks? Es teiktu – pieredzējušāks. Cenšos satraukties tikai par lietām, kuras varu izmainīt.»

Pēcpusdienas kafiju dzeram pirmdienā, kad vēl vairāk nekā diennakts šķir valstsvienību no, iespējams, svarīgākās spēles kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Priekšā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināls Latvija-Slovēnija, un mēs atšķirībā no jums, kas lasa šīs rindas, nezinām spēles rezultātu. Pagaidām trenera rīcībā ir tikai detalizēta informācija par pretiniekiem un spēles stratēģiskā vīzija («Nedrīkstam ļaut viņiem ieskrieties, jāpiespiež spēlēt pieci pret pieci. Francijai un Grieķijai neizdevās to izdarīt, mums jāmācās no viņu kļūdām.»). Kā arī neapstrīdams fakts – lai kā Latvijas komandai veiksies turnīra pēdējā nedēļā, Stambulā jau sasniegts labākais rezultāts Eiropas čempionātos kopš neatkarības atjaunošanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu