
Aigara Jansona tomātu ķopsis.
Šogad tomātu pārbagātība. «Parastajos» ēdienos tie jau apnikuši, projām sviest būtu grēks. Tomēr pavāru arsenālā ir vēl daudz un dažādu veidu, kā apliecināt, ka Latvijas saules auklējums tiešām ir vislabākais
Marinas Džanelidzes čahohbili
Ja gruzīna rokās nonāk prāvāks daudzums mīkstu tomātu, viņš gatavo sacebeli - biezu, ilgi uzglabājamu, pie ceptiem gaļas ēdieniem vai ceptiem kartupeļiem lietojamu tomātu mērci, kam pievienots koriandrs, sīpoli, ķiploki, dilles, sāls, cukurs un pipari. Rīgas restorāna Hačapuri īpašniece Marina Džanelidze, kuras dzimtā pilsēta ir Suhumi, pēdējā brīdī izlemj nodemonstrēt ko citu - vistas čahohbili. Arī šī Latvijā jau no padomju laikiem pazīstamā, tagad nedaudz piemirstā maltīte vislabāk padodas rudeņos, kad tomātiem ir intensīvākā garša.