Nākamajā nedēļā notiks ekspedīcija "Bāku medībās, lēkājošo vimbu paradīzē" • IR.lv

Nākamajā nedēļā notiks ekspedīcija “Bāku medībās, lēkājošo vimbu paradīzē”

20
Foto no "Dabas draugu" mājas lapas

Dalība ekspedīcijā bez maksas

Nākamās nedēļas nogalē, 13.aprīlī, biedrība “Dabas draugi” ceļotkāriem autobraucējiem piedāvā doties ekspedīcijā pa Kurzemi “Bāku medībās, lēkājošo vimbu paradīzē”, raksta aģentūra LETA. 

Ekspedīcija sāksies plkst.12 Kuldīgā pie Ventas rumbas, bet noslēgsies saulrieta laikā pie jūras Papē. 

Kuldīgā ekspedīcijas dalībnieki varēs vērot, kā vimbas nārsta laikā lec pāri Ventas rumbai. “Pavasaros pie ūdenskrituma vērojama pārsteidzoša dabas parādība, kad zivis nārstojot ūdenskritumu mēģina pārvarēt, lecot pa gaisu. Vimbām ir raksturīgi, ka viņas no jūras cenšas peldēt pret straumi uz mazām upītēm, kur tās savulaik piedzimušas, lai radītu savus pēcnācējus,” stāsta “Dabas draugu” pārstāvis Arvis Ozoliņš. 

Piedalīties tiek aicināts ikviens, kas sirdī jūt dabas mīlestību. Ekspedīcijas grūtības pakāpe ir vidēja, lielākā daļa ceļa tiks veikta ar saviem auto. Pa ceļam ir paredzēti daži pārgājieni trīs līdz piecu kilometru garumā. Grupas lielums būs 25 dabas draugi. Ekspedīcijai lūgums pieteikties līdz 10.aprīlim, rakstot e-pastu uz “[email protected]”. 

Ekspedīcijas dalībniekus gaida arī mājasdarbs. Tas, tāpat kā vēlamais ģērbšanās stils, tiks publiskots 11.aprīlī mājaslapā www.dabasdraugi.lv

Dalība ekspedīcijā būs bez maksas. 

Biedrība “Dabas draugi” ir brīvprātīga jauniešu organizācija, kuras misija ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, un skaidrot aktīvās atpūtas priekšrocības sabiedrībā.

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu