Virziens — rietumi • IR.lv

Virziens — rietumi

Dizaineru darbu izstāde Klusuma dabas koncertzālē Lielais dzintars
Veronika Viļuma

Pavasarīgas pastaigas Kurzemes pilsētu ielās vērts papildināt ar mākslas un dizaina izstāžu apskatīšanu — izvēles iespēju ir daudz

LIEPĀJA
Pērn durvis vēra Liepājas 17.—19. gadsimta interjera muzejs Hoijeres kundzes viesu nams, kas restaurētajā namā aicina piedzīvot vēstures klātesamības sajūtu. No 3. maija to papildinās izstāde Viktorijas laika porcelāns ar eksponātiem no Zuzānu kolekcijas. 

Arhitektūras interesenti novērtēs arī Jūrmalas parkā atdzimušo 20. gadsimta sākumā celto paviljonu, kas maija otrajā nedēļā būs viens no Liepājas restorānu nedēļas dalībniekiem. Pilsētā darbojas dažādas neatkarīgas kultūrvietas un galerijas, arī Romas dārzs. Tajā līdz aprīļa beigām skatāma atzītās jaunās gleznotājas Madaras Neikenas personālizstāde Virs horizonta. Viņas darbi top dabā, krāsas un gaismas pārveidojas minimālistiskās ainavās jeb «nojausmās», kā saka māksliniece, dodot skatītājam iespēju «ieiet gleznā atpūsties». Turpat līdzās Romas dārzam ziemā atklāts Leļļu mākslas un dizaina muzejs.

Savukārt koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā līdz 4. jūnijam atvērta Dizaineru savienības izstāde Klusuma dabas. Tajā skatāmi 20 darbi, kurus radījuši dažādu paaudžu un jomu dizaineri. Viņu vidū arī Latvijas kinētiskās mākslas pionieris Valdis Celms, Purvīša balvai 2025 nupat nominētais Jānis Straupe, stikla māksliniece Marta Ģibiete un citi autori, kuri mūzikas piepildītajā namā atspoguļojuši savu interpretāciju par klusumu.

KULDĪGA
29. aprīlī tūrisma sezonu pilsētā tradicionāli atklās pavasara šovs Lido zivis Kuldīgā. Lai uz brīdi patvertos no pāri Ventas rumbai lecošo vimbu pavadošā burziņa, vērts ielūkoties Kuldīgas Mākslas namā. Tajā līdz 14. maijam skatāma mākslinieku Ievas Vītolas-Lindkvistas un Oles Lindkvista izstāde Vulkāns. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu