Kozlovskis “upurēsies” Rinkēviča labā (papild.) • IR.lv

Kozlovskis “upurēsies” Rinkēviča labā (papild.)

78
Rihards Kozlovskis. Foto: Kaspars Krafts, F64

Viņš nolēmis atteikties no iekšlietu ministra amata topošajā valdībā

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) nolēmis atteikties no iekšlietu ministra amata jaunajā valdībā par labu tam, lai ārlietu ministra amatu varētu ieņemt Edgars Rinkēvičs (RP).

Savukārt Latvijas Zaļā partija trešdien vakarā izplatījusi paziņojumu, ka, respektējot Latvijas Zemnieku savienības vēlmi uzņemties rūpes par lauku vidi, Latvijas Zaļas partijas valde ir pieņēmusi lēmumu, ka Latvijas Zaļās partijas deputāti var atbalstīt tikai tādas valdības izveidi, kurā Zaļo un Zemnieku savienība pārrauga vides un zemkopības jomas. LZP par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru izvirza LZP līdzpriekšsēdētāju Raimondu Vējoni, ziņo “Diena.lv”.

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska darba turpināšana jaunajā valdībā ir arī atbildības jautājums, uzskata Saeimas priekšsēdētāja un “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa. Āboltiņa aģentūrai LETA sacīja, ka, ņemot vērā Valsts prezidenta Andra Bērziņa izteikto atbalstu Kozlovskim, šis ir arī jautājums par atbildību un spēju šo atbildību uzņemties. “Ļoti žēl, ka Reformu partija (RP) ir novedusi Kozlovski pie šāda lēmuma spiediena vai arī nespiediena rezultātā,” uzsvēra Āboltiņa.

“Vienotības” līdere arī akcentēja, ka topošās koalīcijas partneri ir respektējuši prezidenta viedokli, ka Kozlovskim jāturpina darbs jaunajā valdībā, tāpēc nepieteicās Iekšlietu ministrijas vadībai.

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (Vienotība) jauno valdību veidojošajām partijām piedāvājusi savu redzējumu par ministriju sadali, pēc tikšanās ar partiju pārstāvjiem informēja Straujuma.

Saskaņā ar viņas piedāvājumu “Vienotība” varētu uzņemties atbildību par Finanšu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Aizsardzības ministriju, kā arī kopā ar neatkarīgajiem Saeimas deputātiem arī par Satiksmes ministriju.

Reformu partijai (RP) piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra, veselības ministra un iekšlietu ministra amatus.

Nacionālo apvienību “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK Straujuma aicina izvirzīt pārstāvjus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Kultūras ministrijas un Tieslietu ministrijas vadīšanai.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienībai piedāvāts uzņemties atbildību par Zemkopības ministriju, Labklājības ministriju un Ārlietu ministriju.

Kā teica Straujuma, uz diviem gadiem varētu izveidot arī Eiropas lietu ministra amatu.

Jau šodien sarunas laikā izskanēja, ka ar ministrijām varētu “samainīties” RP un “Vienotība”, tad IZM turpinātu pārraudzīt RP, bet VM – “Vienotība”. Arī pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins pauda viedokli, ka savos amatos būtu jāpaliek līdzšinējai ministrei Ingrīdai Circenei (Vienotība), kā arī satiksmes ministram Anrijam Matīsam.

Savu vērtējumu par Straujumas piedāvājumu partijas sniegšot ceturtdien.

(papildināta ar Āboltiņas un Zaļās partijas viedokli)

Komentāri (78)

buchamona 08.01.2014. 18.21

Ja par zļajiem un viņu ultimātu. Manprāt kļūda no viņu puses, jo jaunajā koalīcijā var iztikt arī bez viņiem, lai gan – tad jau tā nebūs nekāda ” jaunā koalīcija”. ZZS vajadzētu šobrīd bez iebildumiem pieņemt Straujumas piedāvājumu un kā pozīcijas partijai nonākt līdz vēlēšanām, lai tad pēc tam censtos vēlētāju pārliecināt par savu zaļo lauķu lēnprātību un pragmātismu ar kādu viņi būtu gatavi kalnus gāzt jaunajā Saeimā :) Es domāju, ka šādai pozīcijai pie Latvijas ļaudīm būtu piekrišana :)

Kas attiecas uz Vienotību, kārtējā mīkla. Ja līdz šim Vienotības zīmols bija tandēms Dombrovskis – Vilks, tad kādu apsvērumu dēļ Vilks nākošajā koalīcijā var arī nesaglabāt šo savu ministra portfeli, lai atlikušos mēnešus līdz vēlēšanām turpinātu viņam tik labi zināmos darbus tālāk?

“…Pats Vilks šonedēļ izvairās no žurnālistiem, tomēr ieraksti, ko viņš pēdējās dienās publicējis savā “Twitter” kontā, liecina, ka no sarunām par darba turpināšanu nākamajā valdībā Vilks ir atstumts…” http://www.delfi.lv/news/national/politics/vilkam-visticamak-nebus-vietas-jaunaja-valdiba.d?id=44019906

+14
-1
Atbildēt

16

    Alise > buchamona 08.01.2014. 19.09

    Betij, bet ja Vilks tāpat iet prom, un ja pieņemam, ka Vienotību ievēlēs atkal un atkal tai būs jānominē Finanšu ministrs no sava vidus, tad tak tāpat tas nebūs Vilks, lai cik labs viņš būtu, jo Vilks ir pateicis, ka ies prom. Tad nu tomēr loģiski ir kādu laicīgi jau likt vietā, ja valdība top no jauna.

    RA, tas var būt arī iekšējo cīniņu rezultāts, bet es tomēr nesaprotu, par ko Vilkam šobrīd būtu jācīnās, ja viņš ir pateicis, ka ies prom. Ja viņš joprojām ir Vienotības atbalstītājs, tad viņam tomēr pašam būtu jāsaprot, ka viņam ir tieši tagad jādod vieta citam Vienotības biedram tās pašas Vienotības nākotnes vārdā.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 08.01.2014. 19.47

    Viņķele, kas nepārtraukti sievišķīgi kļūdās un tikpat nepārtraukti vīrišķīgi labojas, vēl vakar traucēja arī LM instrukciju pazemotajai pusmāsai, ne tikai 1 Āboltiņai.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.01.2014. 19.08

    betijacelmale. Piekrītu Tev. “Gribas ticēt, ka tas tā ir” , es uzrakstīju tādēļ, ka iepriekš biju lasījis par kaut kādiem Vienotības strāvojumiem un straumēm, kur vieni itkā atbalsta Vilku, citi Reieru. Vārdu sakot kārtējās iekšējās un nesaprotamas cīņas. Gribas tomēr līdz galam saprast, par ko tad viņi tur ” ņemas,” ja gadījumā ” zvaigznes sagriezīsies tā”, ka būs jāpieņem lēmums balsot par Vienotību :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > buchamona 09.01.2014. 05.39

    rinķī apkārt r_r Tas varētu būt loģiski, gribas ticēt, ka tas tiešām tā arī ir
    =======
    Nē, tas tā nav. Tā ir atriebība par VID priekšnieci un citu ar Vienotības politbiroju nesaskaņotu pašdarbību.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 08.01.2014. 23.03

    Neesmu. Esmu dzirdējusi, ka viņa atvainojās, ja viņas pakļautībā esošo iestāžu darbinieki ir pastrādājuši lielākus vai mazākus pārkāpumus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Agnese > buchamona 09.01.2014. 00.03

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.01.2014. 18.43

    r_r Tas varētu būt loģiski, gribas ticēt, ka tas tiešām tā arī ir :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 08.01.2014. 22.20

    Betija, kur tu dzirdēji, ka viņķele atvainojusies par čurikiem?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 09.01.2014. 02.20

    @r_r

    Tik loģiski tas tomēr nav. Ja atceramies, tad labu laiku atpakaļ FinMin bija vakants krēsls, kurā sēsties neviens negribēja (tāpat kā Dombrovskis uz premjera krēslu). Tad gan Reirs nebija uz rezervistu soliņa, bet Vilks tika morāli piespiests to darīt: “tev jāglābj šī valsts – ja tu neej, nebūs neviena cita!” Tā kā nākamo budžetu tāpat pieņems jaunā Saeima nevis šis sasaukums, tad tas FinMin krēsls ir vajadzīgs drīzāk pārpalikušās naudas dalīšanai (it īpaši pirms vēlēšanām), kur Vilks ieturēja ļoti konservatīvu pozīciju.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.01.2014. 19.17

    r_r Ja jau Vilks iet prom, tad jau, ok, kā jau teicu, bet Vienotībai tad arī skaidri un gaiši tā būtu šobrīd šī situācija jāskaidro, citādi – re kā sanāk mums te klabināt klavieri šīs neskaidrības dēļ :))

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 08.01.2014. 20.03

    O.T. Reizēm es lasu tavus komentārus un ne visai saprotu. Katrā gadījumā, labi, ka Viņķele atvainojās. Es gan esmu dzirdējusi, ka slikts tas politiķis, kas atzīst savas kļūdas. Tad jāsaka, ka Ilze Viņķele te pozitīvi izceļas uz citu fona.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > buchamona 08.01.2014. 18.35

    R.A., man domāt ar Vilku ir tā kā rakstīju pie cita raksta:

    “Vilka nomaiņa ar Reiru ir pašas Vienotības ideja. Loģika tam visam apakšā varētu būt šāda – Vilks ir paziņojis, ka vēlēšanās laikam vairāk nekandidēs, tādējādi Vienotībai vajag celt reitingu kādam biedram, kas turpinās kandidēt un piedalīsies politikā. Līdz ar to vajag nodrošināt publicitāti kādam citam, nevis Vilkam.”

    Un es šo Vienotības rīcību šoreiz uzskatu par loģisku un pareizu, jo kāda velna pēc jātur amatā cilvēks, kas pasaka, ka es tāpat aiziešu un vairs nestrādāšu.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 08.01.2014. 19.40

    r_r un R.A., vai nav tā, ka, jo vairāk jaunajā ministru kabinetā ir veco ministru… te es nedomāju Kozlovski, kam spīd smaga apsūdzība (ja ne krimināla, tad no morāli ētiskā viedokļa atklājies fakts pataisa to par politisko līķi)… jo vairāk valdībā “veco” ministru, jo ātrāk tā iešūposies un turpinās iesāktos darbus. Tas no vienas puses. Cik atceros, ka Vilks arī nesen teica, ka ir gatavs nostrādāt līdz nākamām Saeimas vēlēšanām. Pēc mana skatījuma, bij. komjaunatnes aktīvists stipri zaudē Vilkam. Un atmiņas par to, ka partija nomainīja labi strādājošu, bet ne vienmēr ērtu ministru pret karjēristu, kura ministra darbība varbūt būs ar pozitīvām, bet varbūt ar negatīvām sekmēm, diez vai vairos partijas domājošo elektorātu. Tas no citas puses.

    Noteikti vēl ir aspekti, ko mēs nezinām.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    aivars_silins > buchamona 08.01.2014. 18.32

    Vienotības spicei nospļauties par to, kas labāks valstij. Galvenais – savas karjeras iespējas. Cik laimīga izskatījās Āboltiņa, kad no cepures tika izvilkta Straujuma! Viņķele arī, acīmredzot, traucē Āboltiņai.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    valdis > buchamona 08.01.2014. 19.04

    Par A.Vilku ļoti žēl. Cik dzirdēts Reirs ir S.Āboltiņas cilvēks, un J.Reira sieva, vai tikai nebija arī S.Āboltiņas biroja vadītāja kādu laiku.

    A.Vilks reizēm, , mācēja pastāvēt uz savu, kā tas bija VID gadījumā.

    Bet tiesa, A.Vilka sociālajos tīklos teiktais liecina, ka lāga nav…

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 08.01.2014. 18.50

    Tas ir loģiski, ja domā par partijas labumu. Ja domā par valsts labumu, tad diez vai Reirs būs labāks finanšu ministrs par Vilku. Vai ne tā?

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

Alise 08.01.2014. 17.29

Vispār Straujuma, pamatojoties uz partiju izteikumiem, ka vajag sadalīt ministrijas vienlīdzīgi, baigi labo piedāvājumu ir uztaisījusi ar to vienlīdzīgo sadalījumu – katrai partijai pa “naudīgajai”, “atbildības” un “spēka struktūru/tieslietu” ministrijai. Tagad varēs redzēt, ko tad katra partija īsti grib.

Zaļzemnieki jau brēc, ka bez VARAM nekādi.

RP jau upurē Kozlovski, lai saglabātu vietas ostu valdē.

Skatīsimies, kas būs tālāk. Katrs parādīs savu īsto seju.

+14
-3
Atbildēt

5

    Ieva Priedenfelde > Alise 09.01.2014. 05.32

    r_r, pilnīgi nepiekrītu, kārtējā Vienotības shēma, lai izčakarētu uz vēlēšanām politiskos konkurentus. RP noņem ārlitu ministru, bet iedod veselības ministru – lūdzu, piš*ties uz veselību! Tas pats ar NA, iedod ekonomikas ministru, Kampara un Zaķa domubiedru Gerhardu, pēc tam vēlēšanās par šo atbildēs NA. ZZS iedod ārlietu ministru – tas pats.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Alise 08.01.2014. 18.43

    RP jau upurē Kozlovski, lai saglabātu vietas ostu valdē.

    ——————————

    viņi taču neatteiksies no vietas pie siles. Tas būtu pretrunā ar šo cilvju domāšanas veidu.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > Alise 08.01.2014. 19.45

    Drīzāk jau, glābjot savu māju, Kozlovskis pats bēg no palikšanas amatā.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Alise 08.01.2014. 21.16

    Sīka piebilde pārdomām par krēslu dalīšanu. Vakar Straujuma radio intervijā stāstot par valdības veidošanā iesaistītām personām, tās sauca uzvārdos, bet vienu tikai un vienīgi „Lemberga KUNGS”. Konsekventi. Gluži kā Ventspils tv un daži stipendiāti.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Alise 08.01.2014. 22.12

    J.Biotops, nu tas “lembergs” tāpat, kā “krievs” bez priekšvārdiem ir lamuvārds. Tāpēc, ja grib pieklājīgāk, saka “krievu tautības” un “lemberga kungs” :)

    +10
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 08.01.2014. 17.36

Kozlovskis “upurēsies” Rinkēviča labā

________________

Slava varuoņiem!

+11
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu