Pilota un dispečera nesaprašanās rada aizdomas par terorismu • IR.lv

Pilota un dispečera nesaprašanās rada aizdomas par terorismu

22
Amsterdamas lidostā nosēdinātā lidmašīna. Foto: AFP/LETA

Nīderlandes iznīcinātāji trešdien piespieduši nosēsties Amsterdamas Shipholas lidostā lidmašīnu, par kuru radās aizdomas, ka to varētu būt sagrābušas nezināmas personas, ziņo “Reuters”. Izrādās, notikusi nesaprašās starp spāņu pilotu un Nīderlandes lidostas dispečeru.

Lidmašīnā, kuru pēc nolaišanās Amsterdamā aplenca policija, atradās vairāk nekā 180 pasažieri. Lidmašīna lidojusi no Malagas.

“Šajā situācijā nekad nav bijis apdraudējuma. Tur bija komunikācijas trūkums starp pilotu un lidostas torni, tāpēc lidosta vadījās pēc drošības noteikumiem,” teica par Spānijas aviopārvadātāja “Vueling” pārstāve aģentūrai “Reuters”.

Kā šādos gadījumos parasts, ja ir aizdomas, ka lidmašīnu sagrābis terorists, Nīderlandes Aizsardzības ministrija deva pavēli gaisā pacelties divām “F-16” kaujas lidmašīnām, kas laineri ar pasažieriem pavadīja līdz lidostai un lika tam nosēsties.

Kā ziņo avīze “De Telegraaf”, vietējā policija arī apstiprinājusi, ka ķīlnieku lidmašīnā neesot.

 

Komentāri (22)

Kaspars Špūle 29.08.2012. 18.01

“Inteliģentais” IR.lv rīkojas dzeltenās preses labākajās tradīcijās: ziņas virsrakstā nenorāda, par kuru valsti ir runa.

+5
-2
Atbildēt

0

māsa 29.08.2012. 22.22

Plīša lācīšu lidotāji IRā pozicionējās kā varoņi, bet te jau runa gandrīz par teroristiem. Teroristi vai varoņi – tas atkarīgs tikai no lidojuma maršruta!
Patiesākā patiesība!

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu