Kā deju nakts pārvērtās slaktiņā • IR.lv

Kā deju nakts pārvērtās slaktiņā

Izraēlas pretraķešu aizsardzības sistēma Iron Dome cenšas pārtvert Hamas izšautās raķetes virs valsts dienvidu pilsētas Aškelonas. Foto — Scanpix
© The Washington Post un © The New York Times News Service

Negaidītais un izaicinošais Hamas kaujinieku uzbrukums Izraēlai

Pirmās raķetes tika izšautas neilgi pirms rītausmas. Tās varēja redzēt arī no vietas, kur cilvēki visu nakti bija dejojuši reiva mūzikas festivālā, ko reklamēja kā «draugu, mīlestības un bezgalīgas brīvības» pasākumu. Sākotnēji daži no klātesošajiem sprādzienus nemaz nedzirdēja, jo mūzika bija krietni skaļāka. Savukārt citi bija pieraduši pie raķetēm, kas tiek izšautas no Gazas joslas, un bija pārliecināti, ka Izraēlas armija tās notrieks.

«Paši redzējām raķetes, milzīgi daudz raķešu,» stāsta 27 gadus vecā Mileta Ben Haima, kura festivālu apmeklēja kopā ar draugiem. Burtiski dažas minūtes pirms uzbrukuma sākuma viņa uztaisīja videoselfiju ar draudzeni, rotaļīgi rādot mēli. 

Tad mūzika pēkšņi apklusa. Un no skatuves skaļruņiem atskanēja brīdinājums: «Mums ir sarkanais trauksmes signāls. Sarkanais trauksmes signāls.»

Citos videoierakstos redzams, ka cilvēki steigšus dodas prom, daži skrien, daudzi atskatās atpakaļ uz baltajiem raķešu zibšņiem debesīs. Viņi izskatās apjukuši, bet ne panikā. Melnā tērpies cilvēks ar dzeltenu drošības vesti vada pūli prom no skatuves.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu