Rubenim un Līnim piespriež 100 stundu piespiedu darba • IR.lv

Rubenim un Līnim piespriež 100 stundu piespiedu darba

16
Aivars Līnis. Foto: Agnese Gulbe, LETA

Kur abiem sodītajiem strādāt, noteiks Valsts probācijas dienests 

Nacionālā teātra direktoram Ojāram Rubenim un bijušajam Dailes teātra direktoram Aivaram Līnim, kuriem celta apsūdzība saistībā ar savstarpējo līgumu slēgšanu, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprinājusi 100 stundu piespiedu darba.

Kā aģentūru LETA informēja prokurore Velta Zaļūksne, apsūdzētie bija vērsušies pie viņas ar šādu lūgumu, un prokurore, to izvērtējot, vienojās par 100 stundu piespiedu darbu katram no apsūdzētajiem. Ceturtdien minēto vienošanos apstiprināja tiesa.

Konkrētu sodu būs jānosaka Valsts probācijas dienestam.

Jau ziņots, ka Rubenim un Līnim maijā tika celtas apsūdzības par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgos nolūkos. Līgumi, ko slēdza teātru direktori, bijuši savstarpēji identiski: vienā Rubenis kā amatpersona Nacionālā teātra vārdā slēdza līgumu ar privātpersonu Līni, otrā – amatpersona Līnis slēdza līgumu ar privātpersonu Rubeni.

Pēc Zaļūksnes teiktā, slēdzot iepriekšminētos līgumus, Rubenis un Līnis pārkāpuši trīs likumus. Pirmkārt, netika ievērots likuma par amatpersonu interešu konflikta novēršanu 7.panta 5.daļā par amata savienošanas ierobežojumiem un 8.1 panta 3.daļā, kur šajā gadījumā būtu nepieciešama Kultūras ministrijas atļauja.

Otrkārt, nerīkojot konkursu iepirkumam virs 2000 latu, pārkāpta publisko iepirkumu likuma 8.panta 9.daļa. Treškārt, pārkāpts likuma par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas 9.1 pants, kurā paredzēti ierobežojumi attiecībā uz līgumu slēgšanu jautājumos, kuru risināšana ietilpst iestādes amatpersonu vai darbinieku pienākumos.

Jau ziņots, ka 2009.gadā teātru direktori Rubenis un Līnis par konsultācijām viens otram maksājuši 2000 latu.

 

Komentāri (16)

kreëstliv 08.09.2011. 20.08

Pilnīgi bezjēdzīgs soda mērs, šajā gadījumā tiešām neviens nezinās, vai tiešām strādā. Būtu labāk atvilkuši viņiem no algām kādus pāris gadus – sanāktu, piemēram, tam jaunietim vēža zālēm, par ko te nesen raksts bija.

Bet darba vietu varētu aizņemt kāds, kam tiešām darbs ir nepieciešams un citādu nemāk veikt.

+8
0
Atbildēt

0

aigars_tatarcuks 08.09.2011. 21.17

Ja tas būtu noticis Kanadā:
a) Rubenis būtu pats atteicies no amata
b) un ja viņš pats nebūtu atteicies, tad viņu atlaist no darba
c) abiem būtu jāatmaksā nozagtais un pa virsu jāmaksā soda naudu
d) un varbūt būtu pat jāpasēž cietumā

Bet Latvijā viņiem liek pastāvēt stūrī uz kādu minūti, un tad varēs tūlīt nākt atpakaļ pie vakariņa galda.

+8
0
Atbildēt

0

laura_sondore 09.09.2011. 09.48

Intresanti tas,ka Līnis vairāk nav amatā,bet Rubenis neatkāpās aizstāvot savu nevainību.Tagad atrunas,ka kamēr nav notiesāts ,nav vainīgs nederēs.Ir vainīgs Rubenis,jāizcieš sods un jāatceļ no amata.Ja Ēlerte to neizdarīs tad viņas runāšana par korupciju ir kaķa vērti!Sarmīt rīkojies!!

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu