Kompass 4: par scenogrāfiju un mūziku • IR.lv

Kompass 4: par scenogrāfiju un mūziku

24

Trešdien, 6. jūlijā 19:00 Totaldobže mākslas centrā bijušās rūpnīcas VEF teritorijā, Ūnijas ielā 8, 7. korpusā, notiks jau ceturtais pasākums jaunās mākslas prezentācijas pasākumu sērijā KOMPASS.

Pasākumā KOMPASS 4 ar savu nozaru aktualitātēm iepazīstinās divu festivālu vadītāji: Gundega Laiviņa – jaunā teātra festivāla Homo Novus vadītāja; Viestarts Gailītis – jaunās mūzikas festivāla Skaņu Mežs vadītājs.

Gundega un Viestarts ir uzaicinājuši iepazīstināt ar savu radošo darbību scenogrāfus – Artūru Arni, Reini Dzudzilo, Rūdolfu Baltiņu un mūziķus – Mārtiņu Roķi, Kasparu Rolšteinu.

Tikko atgriezušies no Prāgas Scenogrāfijas kvadriennāles jaunie scenogrāfi Rūdolfs Baltiņš, Artūrs Arnis un Reinis Dzudzilo sarunāsies par kvadriennālē pieredzēto un mēģinās ieskicēt scenogrāfijas attīstības tendences Latvijā un pasaulē. Sarunas laikā katrs mākslinieks iepazīstinās arī ar savu radošo praksi, jo kaut arī jaunieši visi vēl ir LMA Scenogrāfijas nodaļas studenti, viņiem visiem jau ir interesanta profesionālā pieredze gan neatkarīgos projektos, gan valsts teātros.

KOMPASS izceļ māksliniekus, kam “drosme iet tumšā mežā, kur neviena nav”, kuri iegulda savā radošajā darbā maksimālu enerģiju un resursus, meklē jaunas mākslas formas, kas ne reti ir ārpus ierastā, ārpus pazīstamā. Šāda – iracionāla vai jaunus ceļus apgūstoša māksla dod atklājumus ne tikai pašiem māksliniekiem – tā ir būtiska mākslas scēnai Latvijā kopumā! Novatori ir visās mākslas nozarēs, taču ne vienmēr tie paši apzinās savu būtisko lomu, tādēļ tik pat svarīgi ir viņu pazinēji – kuratori, kritiķi, pētnieki un skolotāji, kuri ar savu vērīgo aci pamana jebkuras jaunas vibrācijas nozarē, kuru pēta un analizē.

KOMPASU atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Ieejas maksa KOMPASĀ – 1 LVL.

Pēc prezentācijām viesi varēs uzkavēties Mākslas Centra jumta terasē līdz saulrietam vai doties uz bāru ZIEMA, kas atrodas tur pat ap stūri un būs atvērts līdz saullēktam.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu