Šogad Lielā talka Latvijā notiks jau 15. gadu pēc kārtas. Savākto atkritumu daudzums ik gadu sarūk, par spīti tam, ka talkotāju skaits nemazinās, tātad Latvija kļūst tīrāka,…
Jau trešo nedēļu Rīgas centrā atvērta mājas virtuve Borščs, kur septiņas čaklas ukrainietes aicina par ziedojumiem nobaudīt visgaršīgāko boršču un citus tradicionālos ēdienus. Kamēr turpināsies karš, viņas…
Krievijas asiņainais karš Ukrainā skaudri atbalsojas pie Baltijas jūras — somi strauji mainījuši domas un vēlas nekavējoties iestāties NATO. Viņu pēdās seko Zviedrija
Viss sākās ar NASA bildēm par uzkāpšanu uz Mēness un raķešu izmēģinājumiem — fotogrāfs Alnis Stakle stāsta, kā pievērsies digitālo arhīvu bezgalīgajiem krājumiem. Viņa kolāžu sērija Liegā…
Neatkarīgi no tā, kā attīstās tehnoloģijas, bērniem skolā vienmēr būs jāraksta ar roku, jo rakstīšana veido raksturu, uzskata tipogrāfijas ABC Jums īpašnieks Andris Bogdanovs. Skolēnu burtnīcu ražošana…
Dānija—Japāna—Spānija—Zviedrija — tādu apli 10 gados Michelin restorānos visā pasaulē mērķtiecīgi veicis Uvis Janičenko. «Nekas nav neiespējams, tikai pašam jāgrib,» viņš secina pēc pirmā mēneša Vincenta šefpavāra amatā
Fizikas doktors Aleksejs Zolotarjovs kopā ar kolēģiem rada gandrīz vai mūžīgus pārklājumus ar luminiscējošām īpašībām. Nākotnē šādus spīdīgus materiālus varētu izmantot automašīnu un ceļazīmju ražošanā