Ukraiņu dvēseles garša 1

Lai apmierinātu pieprasījumu, Vakariņas ar ukrainietēm no šīs nedēļas notiek katru darbdienu. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Jau trešo nedēļu Rīgas centrā atvērta mājas virtuve Borščs, kur septiņas čaklas ukrainietes aicina par ziedojumiem nobaudīt visgaršīgāko boršču un citus tradicionālos ēdienus. Kamēr turpināsies karš, viņas gatavos, katrā šķīvī ieliekot arī gabaliņu savas siltās dvēseles

Ir piektdienas rīts. Mazajā Stockpot restorānā Ģertrūdes ielā 6 skan ukraiņu valoda, šķind katli un pannas, zib naži. Čaklās meitenes strādā no astoņiem, lai līdz pēcpusdienai paspētu izvārīt milzu zupas katlus, pagatavot pamatēdienus un saldos. Ļaužu pieplūdums gaidāms liels. Kopš 8. aprīļa, kad durvis pirmo reizi vēra ukraiņu mājas virtuves pop-up kafejnīca Vakariņas ar ukrainietēm, pasākums ieguvis slavu, un cilvēki pēc daudzinātā boršča un vareņikiem stāv rindā uz ielas. Borščs, protams, ir vakariņu nagla! To baudīt nāk pārsvarā rīdzinieki, tomēr dažs brauc no citām pilsētām, lai ar gardu muti un ziedojumiem atbalstītu stiprās ukraiņu bēgles, kuras kopā ar bērniem radušas patvērumu Latvijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu