Strādāt ikonā

Uvis Janičenko. Foto — Reinis Hofmanis
Ieva Puķe

Dānija—Japāna—Spānija—Zviedrija — tādu apli 10 gados Michelin restorānos visā pasaulē mērķtiecīgi veicis Uvis Janičenko. «Nekas nav neiespējams, tikai pašam jāgrib,» viņš secina pēc pirmā mēneša Vincenta šefpavāra amatā

Pirmā darba diena Vincentā Uvim Janičenko (37) bija 1. aprīlī. Restorānā vēl jaušama leģendārā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa klātbūtne — viņš to vadīja kopš izveidošanas 1994. gadā. Gaitenī pie sienas slavenā bilžu galerija, kurā Mārtiņš pozē ar prominencēm. Ēdamzālē — viņa izsapņotie gaismekļi vārnu veidolā. Uvis norāda — britu stila interjers ir svaigs, tas netiks pārtaisīts. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu