Sarkanais samts uz baltā galdauta • IR.lv

Sarkanais samts uz baltā galdauta

Katrs pats recepti var arī papildināt. «Var likt klāt riekstus, rozīnes, magones, mačas tējas pulveri vai citu krāsu.» Foto — Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Valsts svētkos pagatavo pasaulē populāru kūku Latvijas karoga krāsās

Amanda Ozoliņa kūkas cep kopš vidusskolas. Pirmās kūkas klientiem piedāvāja sludinājumu portālā Ss.lv un nogādāja starpbrīžos.
Fotom — Reinis Inkēns

Mums paveicies ar garšīgām krāsām karogā, saka konditore Amanda Ozoliņa. Tāpēc pirms vairāk nekā 100 gadiem radītā torte Sarkanais samts — klasiska šokolādes kūka ar svaigā siera krēmu — būs ne tikai garšīgs, bet arī skaists un nacionālajās krāsās ieturēts valsts svētku deserts. 

Turklāt kūkas pagatavošana esot pārsteidzoši ātra un vienkārša. Ja piešauta roka, izdosies to paveikt nepilnas stundas laikā. «Visu var pagatavot vienā bļodā, nav atsevišķi jākuļ olas, nav nekas jāsijā,» iedrošina konditore. Biskvītu izcept varēs pat visvienkāršākajā krāsniņā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu