Kurss uz sieru

  • Antra Ērgle
  • 14.11.2012.
  • IR
Raimonds Freimanis ir «trīs vienā» — kā īsts biznesa flotes kapteinis vada gan a/s Trikātas siers, gan kooperatīvu Trikāta, gan SIA Latvijas piens jauno rūpnīcu Jelgavas pievārtē. Viņa rokās lepnums — apaļais puscietais siers Trikantālers.

Raimonds Freimanis ir «trīs vienā» — kā īsts biznesa flotes kapteinis vada gan a/s Trikātas siers, gan kooperatīvu Trikāta, gan SIA Latvijas piens jauno rūpnīcu Jelgavas pievārtē. Viņa rokās lepnums — apaļais puscietais siers Trikantālers.

Pirms vairāk nekā simt gadiem sākto siera siešanas tradīciju un eksportu uz kaimiņzemi Krieviju a/s Trikātas siers nu turpina ar pavisam jaunu vērienu un drīz sāks ražošanu triju kooperatīvu kopīgi celtā ražotnē Jelgavā

Kas zina, kā senajā Tālavas valstī veicās ar siera siešanu, taču tagad teiksmainās Beverīnas pils vārdu ir aizņēmies viens no sieriem, kas top Trikātā, - alkšņa malkas krāsnī kūpināts pikantais gardums. Trikātas muižas Baltajā mājā atrodas viena no senākajām Latvijas pienotavām. Tā sāka darboties jau 1896.gadā, sviestu un sieru veduši pārdot pat uz Pēterburgu.

Arī pēc gadsimta Krievijas gardēži ir iecienījuši Trikātas ražojumus un tieši eksports uz kaimiņvalsti ir ļāvis uzņēmumam atsperties pēc krīzes. Un vēl - savstarpēja uzticēšanās starp vairākiem simtiem zemnieku, kas apvienojušies trīs kooperatīvos un kopējiem spēkiem drīzumā iedarbinās jaunu, jaudīgu ražotni Jelgavā.

Jaunākajā žurnālā