Vīru cepiens

  • Ieva Puķe
  • 30.05.2012
  • IR
Grilsalāti.

Grilsalāti.

Grils, šašliks, barbekjū - tās ir disciplīnas, kur arī Latvijā dāmas joprojām mēdz ieņemt tikai asistentu pozīcijas 

Ne tikai koku galotnes šajā gadalaikā kļūst arvien kuplākas - tādas ir arī dūmu strūklas, kas paceļas virs dažādām cepamierīcēm māju pagalmos. Vai Austrumeiropas gaumē dēvējam to par šašliku un attiecīgi griežam gaļu mazos gabalos, līdz mutē kušanas konsistencei marinējot etiķī, vai atbilstoši labākajām Rietumu BBQ jeb barbekjū tradīcijām steikus apcepinām tikai no ārpuses - ir gaumes lieta. Svaigā gaisā ēdiens garšo daudz labāk, un ziemeļu vasaras skaistumu var no sirds novērtēt, baudot arī visas šā gadalaika gastronomiskās iespējas.

Andra Rozes grilsalāti un ugunīgie banāni
Zobārsts Andris Roze ar sievu Baibu grila sezonu ik pavasari atklāj Pierīgas vasarnīcā - simtgadīgā koka mājā Vecāķos, ko no veca kapteiņa vēl 80.gados nopirkuši vecāki. Kamēr Andra ideālais grils ir nākotnes sapņos, tā lomu vienlaikus pilda veselas divas, garnadžiem tik neiekārojamas saimniecības preču veikalos nopērkamas standarta ierīces. Bērni Alberts un Elza, zinādami, ka tētis ir ne tikai labs zobārsts, bet arī īsts garšu meistars virtuvē, no grilēšanas pasākuma gaida kaut ko vairāk par ceptām desām. Un tā arī ir, radu aprindās cirkulē nostāsts par kādu veģetārieti, kas Rozes gardo grila karbonāžu dēļ atteicies no daudzu gadu gaļas neēšanas. 

Jaunākajā žurnālā