Ieaugušas asinsritē

  • Ieva Puķe
  • 23.07.2013.
  • IR
Kad Leonardas vecāki nopirka saimniecību, ko Latvijas valsts pēc Brīvības cīņām bija piešķīrusi strēlniekam, amatniekam Pēterim Gailim, šķūnis — kādreizējā kūts — vēl bija pilns ar viņa galdnieka darbarīkiem. Šis un tas tagad izlikts apskatei paspārnē, kur Leonarda baro kaķus Fidelu un Triku.

Kad Leonardas vecāki nopirka saimniecību, ko Latvijas valsts pēc Brīvības cīņām bija piešķīrusi strēlniekam, amatniekam Pēterim Gailim, šķūnis — kādreizējā kūts — vēl bija pilns ar viņa galdnieka darbarīkiem. Šis un tas tagad izlikts apskatei paspārnē, kur Leonarda baro kaķus Fidelu un Triku.

Šovasar ik žurnāla numurā rakstīsim par pilsētniekiem, kas dažādās Latvijas vietās iekopuši savas vasaras mājas. Ko rīdzinieki meklē un atrod lauku dzīvē, un kādas jaunas vēsmas viņi atnes uz laukiem? Šī ir vienīgā vieta, kur varu normāli atpūsties un izgulēties. Brīvība, īsta brīvība - Leonarda Ķestere saka par savām lauku mājām

Angļu stila māja un franču virtuve - producente un aktrise Leonarda Ķestere apmierināti atmet galvu, kad esam apsēdušies pie lielā saimes galda Galdniekos. Mājas nosaukumā gribētos saskatīt nevis amata nosaukumu, bet gastronomisku nokrāsu. Leonarda tik smejas - pilsētas draugi, izmetuši loku pa pagalmu, iestrēgst omulīgajā virtuvē, stundām ēd, dzer un sarunājas. Viņa ir virtuoza pavāre. Tikko izcepusi kraukšķīgas, neticami garšīgas gailenes - nevis ar tradicionālo saldo krējumu un sīpoliem, bet salviju, timiānu un laima sulu. Lavašā ietītai pikantai tomātu salsai arī piešauti pašas dārza garšaugi. Trauciņā dzintaraini mirdz jauno lāceņu ievārījums. Mellenes no stikla bļodas Leonarda iesaka baudīt pirmās - lai organisms uzsūc maksimāli daudz derīgo vielu.

Jaunākajā žurnālā