tradīcijas
- Labsajūta
- 25.09.2025.
Sirds dzēriens – kakao
- Personība
- 15.01.2025.
- Marija Leskavniece
Lolot atšķirīgo
- Dzīve
- 19.06.2024.
- Alise Markāne
Dziedinošais labums
- Bizness pasaulē
- 04.02.2024.
Ģimenes tracis
- Intervija
- 06.06.2023.
- Marija Leskavniece
Pēctecības pavediens
- Labsajūta
- 25.09.2025.
Sirds dzēriens – kakao
Kādam tas saistās ar garīgām praksēm, citam ir veselības superdzēriens, vēl kādam bērnības garša — kakao sen vairs nav tikai gards našķis
- Personība
- 19.06.2025.
- Laura Dumbere
Folkloristes Ilgas Reiznieces padomi skaistai līgošanai
Pirms 20 gadiem mūziķe un folkloriste Ilga Reizniece (69) sāka nebijušu akciju visā Latvijā — astoņus gadus ik jūniju mācīja skaisti līgot un piedzīvot Jāņus ar rituāliem. Kādus viņa šodien redz mūs — savus izskolotos jāņabērnus?
- Personība
- 15.01.2025.
- Marija Leskavniece
Lolot atšķirīgo
Stokholmas latviešu skolas pārzine Agnese Blaubārde vienā no lielākajām diasporas skolām pasaulē grib mācīt par šodienas Latviju
- Dzīve
- 19.06.2024.
- Alise Markāne
Dziedinošais labums
Trīs jaunas meitas — Ir žurnāliste Alise Zita Zeidaka, vēsturniece Daniela Rihtere un latvistikas studente Paula Lāce — pin Jāņu vainagus un prāto, ko viņām 21. gadsimtā nozīmē šie pagānu svētki
- Bizness pasaulē
- 04.02.2024.
Ģimenes tracis
Jums varbūt šķiet, ka ārēji neglīta cīņa par miljardus vērta uzņēmuma mantošanu notiek tikai tādos seriālos kā Pēctecība? Nē, līdzīgas kaislības tagad plosa arī korejiešu LG
- Intervija
- 06.06.2023.
- Marija Leskavniece
Pēctecības pavediens
Miele izpilddirektors Markuss Mīle sava vecvectēva izveidoto uzņēmumu cenšas vadīt pēc dibinātāju izkristalizētā principa — vienmēr labāk. Kā viņš salāgo attīstību ar tradīciju saglabāšanu?
- Pasaulē
- 07.12.2022.
«250 grami maģijas»
- Labsajūta
- 15.06.2022.
Pamēģināt kaut ko jaunu
- Labsajūta
- 10.11.2021.
- Marija Leskavniece
Siltas atmiņas par mājām
- Lasītāju aptauja
- 16.06.2021.
Ir lasītāju aptauja
- Labsajūta
- 27.11.2019.
- Laura Dumbere
Svētie pankūku rīti
- Labsajūta
- 13.11.2019.
Latviska un pieticīga
- Labsajūta
- 15.06.2022.
Pamēģināt kaut ko jaunu
Ticējumi vēsta, ka, sagaidot gada garāko dienu un īsāko nakti, jāņusiers jāsien, lai govis nepiemeklē slimība, un pīrāgi jāēd, lai notiktu pārsteigumi, tomēr 21. gadsimta latvietis, ļoti iespējams, no vasaras gaida ko citu. Tāpēc svētkos iesakām ēst sojšliku, lai klimata pārmaiņas iet mazumā, un dzert liepziedu limonādi, lai stūre klausa
- Labsajūta
- 10.11.2021.
- Marija Leskavniece
Siltas atmiņas par mājām
Bavāriešu cepetis, Pateicības dienas košsarkanā mērce un japāņu tradicionālais cienasts, saliekams kā puzle. Ko valsts svētkos galdā iesaka celt ārzemnieki, kas dzīvo Latvijā?
- Lasītāju aptauja
- 16.06.2021.
Ir lasītāju aptauja
Foto -
- Labsajūta
- 27.11.2019.
- Laura Dumbere
Svētie pankūku rīti
Viņi pat neatceras, kad tas sākās — varbūt pirms sešiem gadiem? Tradīcija katru sestdienas rītu sēsties pie galda uz pankūku brokastīm Bukšu ģimenē ir svēta lieta. Jābūt tiešām īpašam iemeslam, lai šāds rīts tiktu atcelts. Jo tā ir vienīgā apsolītā un garantētā reize nedēļā, kad ģimene ilgi un nesteidzīgi ēd kopā
- Labsajūta
- 13.11.2019.
Latviska un pieticīga
Valsts svētku laiks ir īstais brīdis, lai godinātu Latvijas kulinārās tradīcijas un celtu galdā kādu no vecmāmiņas mantotu recepti — mutvārdos nodotu vai ar roku pierakstītu sadzeltējušā burtnīcā