šefpavārs
- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles

- Gada cilvēki
- 20.12.2023.
- Laura Dumbere
Gada cilvēks. Ēriks Dreibants

- Dzīve
- 29.11.2023.
Torņakalna zvaigzne

- Cilvēki
- 30.08.2023.
Ardievu, Vincent!

- Aktuāli
- 07.05.2023.
Igauņu salūts

- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte

- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles
Kristaps Sīlis (35) ir tikai otrais Latvijas šefpavārs, kuram nupat izdevies iegūt profesijas augstāko novērtējumu — Michelin zvaigzni. Pats tam vēl nespēj noticēt

- Gada cilvēki
- 20.12.2023.
- Laura Dumbere
Gada cilvēks. Ēriks Dreibants
Šefpavāra vadītais restorāns Pavāru māja šoruden ieguva pasaulslavenā gardēžu ceļveža Michelin atzinību — īpašo zaļo zvaigzni, kas tiek piešķirta par ilgtspējīgu darbu saskaņā ar dabu

- Dzīve
- 29.11.2023.
Torņakalna zvaigzne
Šefpavārs Maksims Cekots (43) ir dzīvojis Ņujorkā, Londonā, Maiami un Parīzē, tomēr savu pirmo Michelin zvaigzni izdevās iegūt dzimtajā Latvijā, restorānā, kur katra detaļa būvēta paša rokām

- Cilvēki
- 30.08.2023.
Ardievu, Vincent!
Te nāca karaļi un prezidenti, bet tagad pie durvīm klauvē vējš. Reportāža no leģendārā Rīgas restorāna pēdējās dienas

- Aktuāli
- 07.05.2023.
Igauņu salūts
Joki par lēnajiem igauņu puišiem vairs nav vietā. Pirms gada divi kaimiņzemes restorāni pirmie Baltijā saņēma Michelin zvaigznes. Kas viesus sagaida vienā no tiem — Noa Chef’s Hall Tallinā?

- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte
Par savu slēgšanu paziņojusi Kopenhāgenas Noma — par labāko pasaulē atzītais restorāns. Šefpavārs Renē Redzepi skaidro, ka augstākā līmeņa restorāni ar nogurdinošām darba stundām un intensīvu darba kultūru ir sasnieguši savu lūzuma punktu. «Tie nav ilgtspējīgi»

- Veiksme
- 01.02.2023.
- Alise Zita Zeidaka
«Mēs neesam konkurenti»


- Dzīve
- 13.07.2022.
- Ilze Šķietniece
Piedzīvojumu meklētājs

- Labsajūta
- 29.06.2022.
Igauņi pirmie tiek līdz zvaigznēm

- Karš Ukrainā
- 27.04.2022.
- Laura Dumbere
Ukraiņu dvēseles garša

- Personība
- 27.04.2022.
Strādāt ikonā

- Veiksme
- 01.02.2023.
- Alise Zita Zeidaka
«Mēs neesam konkurenti»
Laikam nāk pavasaris. Kāds strausu tēviņš nodejo riesta deju — pietupjas, izpleš prāvo spalvu rotu un garo kaklu vēzē pa labi, pa kreisi! Saimniecībā Nornieki tādu ir veseli 70, bet tas vēl nav viss

- 1 no 2 miljoniem
- 26.10.2022.
- Laura Dumbere
Šimons Buksenbaums, Rīgā atvēris izraēliešu restorānu
Ko tādu izdomāt var tikai trakais — atvērt veģetāro restorānu kovida laikā, par sevi smejas Šimons Buksenbaums. Omulīgā 2eat Falafel&Hummus durvis Krišjāņa Barona ielā viņš vēra pirms gada. Drīz sekoja stingrie pulcēšanās ierobežojumi un komandantstunda. Šimons ievēroja, ka vienīgie gājēji tukšajā ielā ir suņu saimnieki, kuriem, gribi negribi, jāved mīluļi pastaigā. Viņš gāja iepazīties ar sunīšiem un sadraudzējās arī ar saimniekiem. Tā tika pie pirmās uzticamās klientūras. Starp citu, suņi šeit joprojām ir laipni gaidīti.

- Dzīve
- 13.07.2022.
- Ilze Šķietniece
Piedzīvojumu meklētājs
Pēc ilgiem laimes meklējumiem ārzemēs Gatis Ciukora savu vietu atradis Latvijas laukos

- Labsajūta
- 29.06.2022.
Igauņi pirmie tiek līdz zvaigznēm
Pirmās Michelin zvaigznes Baltijā ir klāt — pasaulē tik prestižo novērtējumu saņēmuši divi Tallinas restorāni. Ir ielūkojas to šefpavāru virtuvēs

- Karš Ukrainā
- 27.04.2022.
- Laura Dumbere
Ukraiņu dvēseles garša
Jau trešo nedēļu Rīgas centrā atvērta mājas virtuve Borščs, kur septiņas čaklas ukrainietes aicina par ziedojumiem nobaudīt visgaršīgāko boršču un citus tradicionālos ēdienus. Kamēr turpināsies karš, viņas gatavos, katrā šķīvī ieliekot arī gabaliņu savas siltās dvēseles

- Personība
- 27.04.2022.
Strādāt ikonā
Dānija—Japāna—Spānija—Zviedrija — tādu apli 10 gados Michelin restorānos visā pasaulē mērķtiecīgi veicis Uvis Janičenko. «Nekas nav neiespējams, tikai pašam jāgrib,» viņš secina pēc pirmā mēneša Vincenta šefpavāra amatā
