restorāni

- Tēma
- 21.08.2025.
- Baiba Litvina
Cik drošās rokās ir mūsu ēdiens?

- Analīze
- 03.07.2025.
- Ieva Jakone
Kāpēc Vidzemes tirgus investoru Ukrainā dēvē par kontrabandas karali



- Veiksme
- 23.08.2023.
Mazpilsētas milži

- Dzīve
- 21.08.2025.
- Agnese Meiere
Kā Arnis un Paula cīnās ar fazāniem un atrod tirgu pasaules līmenī
Paula Jēkabsone un Arnis Kargans no Mālpils puses ir vienīgie ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, kas savā saimniecībā Gold Wings audzē bioloģiski sertificētu fazānu cāļu gaļu

- Tēma
- 21.08.2025.
- Baiba Litvina
Cik drošās rokās ir mūsu ēdiens?
No 1. marta pārtikas piegādes kurjeriem ir jābūt reģistrētiem Pārtikas un veterinārajā dienestā. Tāpat obligāti jāapgūst minimālās higiēnas prasības. Ko praksē devuši stingrāki noteikumi?

- Analīze
- 03.07.2025.
- Ieva Jakone
Kāpēc Vidzemes tirgus investoru Ukrainā dēvē par kontrabandas karali
Armēnijas miljonārs Artūrs Grancs grasās atjaunot Vidzemes tirgu, visā kvartālā tuvāko gadu laikā ieguldot 56 miljonus eiro. Tikmēr ukraiņu nevalstiskā organizācija Non-stop dēvē viņu par «kontrabandas karali»

- Pasaulē
- 26.06.2025.
VIDEO: Smags darbs saulē - Grieķijas jaunie sezonas strādnieki
Darba līgumi ar noteiktu termiņu, sezonas darbs, nepilna laika darbs. Daudziem sezonas darbiniekiem Grieķijā situācija ir nestabila.

- Pusdienās
- 08.05.2025.
- Ilze Šķietniece
Kā plānot savas finanses, skaidro esperte Evija Kropa
Vairāk nekā trešdaļai iedzīvotāju Latvijā ir grūtības samaksāt rēķinus un veidot uzkrājumus, rāda Swedbank pētījums. Kāpēc tā ir problēma galvenokārt jauniešiem un sievietēm, skaidro finanšu pratības eksperte Evija Kropa

- Veiksme
- 23.08.2023.
Mazpilsētas milži
Radīts pirms 30 gadiem ar dāvinātu saldējuma aparātu, uzņēmums Saltums Kandavā lēnām, bet pārliecinoši audzis, ar kafejnīcām un skolu ēdināšanu izplešoties pa visu Kurzemi un ne tikai

- Tēma
- 06.08.2023.
Satīklošanās bizness

- Intervija
- 06.08.2023.
- Marija Leskavniece
Konkurence ar ledusskapi

- Tendences
- 06.08.2023.
Brīvajā laikā


- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte

- Personība
- 27.04.2022.
Strādāt ikonā

- Tēma
- 06.08.2023.
Satīklošanās bizness
Franšīzes biznesa attīstības modelis ir izdevīgs abām pusēm — tās ņēmējam, kurš drīkst izmantot iecienītu zīmolu un zināšanas, un franšīzes devējam, kurš šādi var augt krietni straujāk. No abām pusēm tas prasa augstu uzticēšanos, ieinteresētību un savstarpēju atbalstu

- Intervija
- 06.08.2023.
- Marija Leskavniece
Konkurence ar ledusskapi
Hesburger tīkla vadītāji spriež par darba un privātās dzīves līdzsvaru, strādājot ģimenes uzņēmumā, un to, vai nākotnē visi būsim veģetārieši

- Tendences
- 06.08.2023.
Brīvajā laikā
Vasaras otrajā pusē atgūstamies no svētku skrējiena un atceramies lutināt sevi. Laiks iekrāt dabas labumus, sauli un enerģiju nākamajai sezonai

- Viedoklis
- 31.07.2023.
Bites pilsētā – pieaugoša un pozitīva tendence
Aizvien biežāk dzirdam par gadījumiem gan Latvijā, gan Igaunijā, kad dažāda veida uzņēmumi nolēmuši uz savu ēku jumtiem un terasēm izveidot nelielu bišu dravu. Interesants un, patiesību sakot, arī praktisks risinājums tas var būt arī restorāniem. Taču rodas jautājums – kāpēc šāda tendence radusies un pieaug?

- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte
Par savu slēgšanu paziņojusi Kopenhāgenas Noma — par labāko pasaulē atzītais restorāns. Šefpavārs Renē Redzepi skaidro, ka augstākā līmeņa restorāni ar nogurdinošām darba stundām un intensīvu darba kultūru ir sasnieguši savu lūzuma punktu. «Tie nav ilgtspējīgi»

- Personība
- 27.04.2022.
Strādāt ikonā
Dānija—Japāna—Spānija—Zviedrija — tādu apli 10 gados Michelin restorānos visā pasaulē mērķtiecīgi veicis Uvis Janičenko. «Nekas nav neiespējams, tikai pašam jāgrib,» viņš secina pēc pirmā mēneša Vincenta šefpavāra amatā
