milti
- Aktuāli
- 19.12.2022.
- Agnese Meiere
Kukainīt, re, kā…

- Labsajūta
- 31.08.2022.
- Laura Dumbere
Voldemāra milti


- Labsajūta
- 12.05.2021.
Maize, kas prasa mācīties

- 1 no 2 miljoniem
- 28.11.2018.
Elma Zadiņa, pūteļa meistare

- Veiksme
- 22.01.2014.
Maize saviem cilvēkiem

- Aktuāli
- 19.12.2022.
- Agnese Meiere
Kukainīt, re, kā…
Visticamāk, jau tuvākajā nākotnē organismam nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu nodrošināsim, ēdienkartē iekļaujot kukaiņu proteīnu

- Labsajūta
- 31.08.2022.
- Laura Dumbere
Voldemāra milti
Tikai pirms gada atvērtās Rundāles ūdensdzirnavas ir atradums vēstures un muzeju mīļotājiem, jo šeit pilnībā saglabātas un atjaunotas gandrīz 100 gadus senas malšanas iekārtas

- 1 no 2 miljoniem
- 22.09.2021.
Edīte Ligere, kukaiņu konfekšu radītāja
Somi maizei pievieno kukaiņu pulveri. Edīte tādu virsrakstu internetā pamanīja pirms četriem gadiem. Sāka lasīt pētījumus par kukaiņiem pārtikā. «Wow! Proteīniem tik bagāts pulveris! Kāpēc nepamēģināt!» Edīte atceras savu pirmo reakciju. Tolaik viņa dzīvoja Ķelnē, nolēma iegādāties dažādus produktus un izmēģināt. Divgadīgā meita par kaltētu circeni teica: ņamm! Aizvien vairāk Edīte apjauta, cik produkts ir vērtīgs: lielisks olbaltumvielu avots. Circeņa sastāvā ir vidēji 60% olbaltumvielu, daudz omega taukskābju, dzelzs, kalcija. Un dabai draudzīgs, salīdzinot ar emisijām, kas rodas no liellopu audzēšanas.

- Labsajūta
- 12.05.2021.
Maize, kas prasa mācīties
Skābmaize top, izmantojot dabīgo ieraugu. Kāpēc tā kļuvusi tik populāra?

- 1 no 2 miljoniem
- 28.11.2018.
Elma Zadiņa, pūteļa meistare
Sātīgs paēdiens vakariņās. Veselīgi, un vēders ir mierīgs. Tā runā Elma, iecilādama rūgušpienā brūnganu pulveri. «Man jau pašai viņš tā kārojas, ka nevar sagaidīt!» norij mutē siekalas. «Ar koka karoti vajag maisīt, tas piederas vairāk pie pūteļa.» Klāt — mājas zemeņu ievārījums. Tiešām garšīgi! Pūtelis, kā sauc šo br

- Veiksme
- 22.01.2014.
Maize saviem cilvēkiem
20 gadu laikā Jēkabpils maizes ražotājs Dona pēc diennaktī izceptā daudzuma kļuvis par ceturto lielāko Latvijā un uzskata, ka biznesa veiksmes pamatā ir domāšana par saviem Latvijas cilvēkiem un godīgums

- Veiksme
- 30.12.2013.
Nav maizes bez garozas

- Veiksme
- 11.09.2013.
Grauds, kas visa pamatā

- Dzīvesstils
- 17.07.2013.
Gardās ogas!

- Veiksme
- 19.06.2013.
Maizes adrenalīns


- Veiksme
- 30.01.2013.
Maize pāvestam un zemniekam

- Veiksme
- 30.12.2013.
Nav maizes bez garozas
Pirms 20 gadiem Maiznīcā Flora izcepa pirmo baltmaizes klaipu. Pašlaik ceptuve dienā saražo septiņas tonnas dažādu maizes un konditorejas izstrādājumu, no kuriem pusi pārdod ārpus Latvijas

- Veiksme
- 11.09.2013.
Grauds, kas visa pamatā
Baltijā modernākās dzirnavas atrodas Dobelē, un no Dobeles dzirnavnieka ražotajiem miltiem maizi cep ne tikai Eiropā, bet arī Āzijā un Āfrikā

- Dzīvesstils
- 17.07.2013.
Gardās ogas!
Piemājas ogu krūmos sabirušas jāņogas, upenes, avenes un ērkšķogas. Sešas Latvijas konditorejas iesaka, kā bez lielas piepūles pārvērst tās lieliskās kūkās, kas lieliski iederēsies pie pēcpusdienas tējas. Žurnāla Ir komanda visas kūkas pagatavoja un iesaka arī jums!

- Veiksme
- 19.06.2013.
Maizes adrenalīns
Dagnis Čākurs Liepkalnu maiznīcu izaudzējis, neatlaidīgi darot darbu, kas patīk. «Šausmīgi peļņas procenti nekad nav interesējuši. Tas man dzīvesveids»

- Radars
- 20.03.2013.
Zviedru koncerns pārdod "Rīgas dzirnavnieku" lietuviešiem
Zviedrijas koncerns "Lantmännen" nolēmis pārdot a/s "Rīgas dzirnavnieks" 100% kapitāldaļu, jo turpmāk koncentrēs savu darbību uz Skandināvijas tirgu. Uzņēmums pārdots Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmumiem "Malsena Plius", biznesa portālu 'Nozare.lv" informēja "Rīgas dzirnavnieka" pārstāvji. Līdz ar pārdoš

- Veiksme
- 30.01.2013.
Maize pāvestam un zemniekam
Pirms gadiem 20 Normunds Skauģis dzejas vietā izvēlējās rupjmaizi. Tagad viņa Lāči var izrādīties vienīgā rūpnieciskā ceptuve pasaulē, kurā maize top kā sentēvu laikos, kas apdziedāti tautasdziesmās
