garša
- Veiksme
- 04.09.2024.
Saltais piķis un prieks
- Veiksme
- 07.09.2022.
- Agnese Meiere
Garšvielu sprādziens
- Dzīve
- 25.08.2021.
Vīrusa vētrā
- Dzīve
- 30.10.2025.
- Laura Dumbere
Atvērts pavasarī un jau Michelin apbalvots – bistro Smør
Skandināvu virtuves iedvesmotais bistro Smør tika atvērts tikai šopavasar un jau saņēmis prestižo Michelin Bib Gourmand apbalvojumu
- Labsajūta
- 23.10.2025.
- Marija Leskavniece
Vai lipīga popdziesma padara ēdienu saldāku?
Vai lipīga popdziesma var padarīt ēdienu saldāku? Izrādās, var gan!
- Veiksme
- 04.09.2024.
Saltais piķis un prieks
Skrīveru mājas saldējums savulaik izmantojis kādu kaimiņvalsts skandālu, kas tam kalpojis par lielisku reklāmu. Būdams viens no mājražošanas pionieriem Latvijā, Sotnieku uzņēmums audzis pamazām un gatavojas atvērt jaunu ražotni
- Veiksme
- 07.09.2022.
- Agnese Meiere
Garšvielu sprādziens
Uzņēmums Manas garšas atrod un atved uz Latviju gan jau ierastas garšvielas, gan nezināmas, tās sver, mēra, jauc un rada jaunas, īpašas garšas
- Mentors
- 05.06.2022.
- Alise Markāne
Dalos pieredzē: kā veiksmīgi ražot saldējumu?
Jaunā uzņēmēja Karīna Bumbule, SIA Diezgan svaigi
- Dzīve
- 25.08.2021.
Vīrusa vētrā
Jauni un tomēr slimības smagi skarti — pat ja Covid-19 sākumā nav licies nekas nopietns. Ne tikai elpošanas traucējumi, bet arī zudusi garša, oža, izkrituši mati — «garā Covid» pieredzes stāsti atklāj, ka sērga ir bīstama arī stiprajiem
- Labs bizness
- 02.08.2021.
Vasaras alķīmija
- Veiksme
- 09.12.2020.
Leksēt ar lielo karoti
- Brīvdienas
- 07.03.2019.
Izpriecas Itālijā
- Labsajūta
- 17.05.2017.
Daba uz šķīvja
- 1 no 2 miljoniem
- 19.04.2017.
Dans Grasmanis, ūdens someljē
- Labsajūta
- 09.04.2014.
Zaļās baterijas
- Labs bizness
- 02.08.2021.
Vasaras alķīmija
Vai, termometra stabiņam kāpjot aizvien augstāk, saldējuma ražošana kļūs par vēl ienesīgāku biznesu? Visu laiku viskarstākajā vasarā Ir Nauda uzrunā jaunus saldējuma ražotājus, kuri tirgu iekaro ar inovatīviem, ekskluzīviem un dabai draudzīgiem aukstajiem desertiem
- Veiksme
- 09.12.2020.
Leksēt ar lielo karoti
Latvijas ziemām kļūstot aizvien pelēkākām, saldējuma ražotāji Saltums-2 Līvānos berzē rokas — jo vairāk siltu un saulainu dienu, jo lielāks saldētā deserta patēriņš!
- Labsajūta
- 17.05.2017.
Daba uz šķīvja
Met līkumu piemājas veikalam, tirgum un omes dārzam! Pēc maltītes sastāvdaļām dodies dabā - visu ko var atrast Latvijas pļavās un mežos
- 1 no 2 miljoniem
- 19.04.2017.
Dans Grasmanis, ūdens someljē
Danam ir juridiskā izglītība, bet profesijas izmēģinātas dažādas. Universitātes laikā tirgojis plastmasas logus, trīs gadus strādājis nekustamo īpašumu biznesā Kanāriju salās, gadu - kosmētikas firmā Vācijā, bijis tirdzniecības pārstāvis 24 valstīs. Vēl gadu vadījis rotaļlietu fabriku Latvijā, pusotru gadu - IT projektu Bulgārijā. «Tur arī aktīvāk sāku interesēties par ūdeni, pievērsos garšām un sastāviem,» stāsta vienīgais ūdens someljē Baltijā un Austrumeiropā. Daudz ūdens Dans dzēris jau kopš 15 gadu vec
- Labsajūta
- 09.04.2014.
Zaļās baterijas
Kad naktīs vairs nesalst, no katras akmeņu spraugas lien ārā kāda lapa. Bļodā iekšā, un dzelzs krājumi atjaunoti!