Čakša: Nauda smagi slimās Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai ir atrasta • IR.lv

Čakša: Nauda smagi slimās Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai ir atrasta

8
Veselības ministre Anda Čakša. Foto: Evija Trifanova, LETA

Nauda tiks ņemta no fonda, kurā glabājas pāri palikušie ziedojumi, kas bija paredzēti asinsvadu ķirurga Jāņa Rozentāla ārstēšanai.

Nauda smagi slimās Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai ir atrasta, mikroblogošanas vietnē “Twitter” paziņojusi veselības ministre Anda Čakša., ziņo LETA.

Vienlaikus viņa pateicas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondam un norāda, ka “šobrīd viss atkarīgs, vai būs donors un izpratne par orgānu ziedošanu”. 

Fonda izpilddirektors Normunds Beļskis aģentūrai LETA apliecinājis, ka nauda 104 000 eiro apmērā tiks ņemta no fonda un tie ir sabiedrības saziedotie līdzekļi, kas palika pāri no asinsvadu ķirurga Jāņa Rozentāla ārstēšanas. “Lai noņemtu spriedzi sabiedrībā un glābtu Baibas dzīvību, pieņemts lēmums ārstēšanās izmaksu segšanai. Mums bija palikuši pāri 104 000 eiro no līdzekļiem, kas bija saziedoti daktera Rozentāla ārstēšanai.

Kopumā daktera Rozentāla ārstēšanai tika savākti aptuveni 160 000 eiro, taču viņa stāvoklis progresēja un nebija nepieciešama aknu transplantācija,” paskaidroja Beļskis. 

Veselības ministrijas preses pārstāve Agnese Zarāne paziņojusi, ka Čakša paužot lielu pateicību visiem tiem, kas, izprotot Baibas situāciju, iesaistījās līdzekļu meklēšanā, lai varētu apmaksāt Tartu Universitātes slimnīcas rēķinu. Šajā brīdī nepieciešamo summu būs iespējams novirzīt no fonda, taču gatavību palīdzēt izteica arī vairāki finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) uzrunātie uzņēmēji. 

Nepieciešamos līdzekļus nav bijis iespējams rast Veselības ministrijas budžetā, jo veselības nozarei piešķirtais līdzekļu apjoms ir ierobežots un nepietiekams pat šobrīd valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu groza nodrošināšanai, norādīja ministrijā. 

Jau ziņots, ka labdarības organizācija “Ziedot.lv” atvēra ziedojumu kontu Barones slimnīcas rēķina apmaksai. Kā ziņots, šogad augustā tika saziedota nauda smagi slimās Barones aknu transplantācijai. Taču Latvijas Televīzija nesen vēstīja, sieviete šobrīd jau otro mēnesi pavada Tartu Universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, gaidot aknu donoru. 

50 000 eiro operācijai saziedoja līdzcilvēki, taču par uzturēšanos Igaunijā rēķins jau sasniedzis 100 000 eiro. Šo summu Nacionālais veselības dienests nesegs, jo aknu transplantācija pagaidām nav valsts apmaksāto pakalpojumu klāstā. 

Pēc minētā gadījuma Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka Veselības ministrijai ir jāveic nepieciešamās reformas, lai arvien mazāk būtu situāciju, ka pacientiem mūsdienās nebūt ne unikālu procedūru veikšanai jālūdz ziedojumi sabiedrībai. Pēdējā laikā sabiedrības uzmanības lokā nonākuši vairāki gadījumi, kad vākti ziedojumi, lai palīdzētu smagi slimu cilvēku ārstēšanā.

Komentāri (8)

zanE. 17.11.2016. 18.28

…kaut kā dīvaini sanāk – Veselības ministre vairāk kā nedēļu nebija informēta/nezināja par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondu, kurā glabājas sabiedrības saziedotā nauda ārkārtas gadījumiem, lai glābtu cilvēku dzīvības…

…un tagad pēkšņi Veselības ministre un Finanšu ministre paveikusi varoņdarbu – atcerējušās par sabiedrības saziedotās naudas esamību…

P.S. …lai Baibai veicas un viss izdodas!…

+12
-3
Atbildēt

2

    atrium > zanE. 18.11.2016. 13.54

    Cvībaks

    Līdzekļi vajadzīgi, lai Vienotības sugasmāsai, čekas viķirāņei, komparķijas, LC un Šļesera bandas padlai, Karinai Pētersonei, būtu sile. Ar to vien jau ir pietiekami, lai visu prokremlisko zagļu un sodomītu varzu tribunāls aizlaistu uz pārstrādi.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    heinrihs > zanE. 18.11.2016. 13.35

    Nauda droši vien bija nolikta jaunas varavīkšņainas klozes iegādei svētajam Puzes dižmoceklim, vēderdejotājas naktsklubu apmeklēšanai ASV, Alūksnes slimnīcas likvidēšanai un pārdošanai Čaškas padomniecei un citām tikpat svelošām Zaļās Zampas Siles figurantu vajadzībām, bet nelietīgie Vienotības sakūdītie parastie ļautiņi sāka brēkāt tik skaļi, ka n ācās klusībā nolamāties, bet skaļi paust prieku par vērtīgo “atradumu”. Maitas.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

dzeris49 18.11.2016. 10.25

Ja VM samazinātu tēriņus savai birokrātijai kaut par 20%, un samazinātu dažādu “vecāko referentu” utt.skaitu, atrastos kaut kur desmit miljoni, par ko varētu izglābt ne tikai Baibu vien.

Saprotams, ka tā nekad nenotiks, jo šai valstī birokrātija un parazitēšana uz nodokļu maksātāju naudas rēķina ir politiķu prioritāte, slimnieki šeit intersē tikai pašus slimniekus.

+7
0
Atbildēt

0

ierados 18.11.2016. 17.41

Paldies Dievam (nevis “rosīgajiem” spicmeņiem), ka nauda atradusies un veiksmi Baibai. Uzslavu ministri un citi rīkotāji būtu pelnījuši kad līdzīgas ambrāžas nebūtu jāsarīko.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu