Traģiski gājuši bojā Liepājas teātra aktieri Inese Jurjāne un Uldis Stelmakers (papild.) • IR.lv

Traģiski gājuši bojā Liepājas teātra aktieri Inese Jurjāne un Uldis Stelmakers (papild.)

15
Inese Jurjāne. Publicitātes foto

Aktieri peldējušies jūrā

Vakar vakarā Kurzemē trīs cilvēki – vīrietis, sieviete un viņas pusaugu meita – devušies peldēties jūrā, bet krastā atgriezusies tikai jaunākā peldētāja. Viņas māte noslīkusi, bet vīrietis jūrā pazudis. Bojā gājušie ir Liepājas teātra aktieri Inese Jurjāne un Uldis Stelmakers.

Nīcas novada Nīcas pagasta Bernātos jūras krastā izskalotas arī noslīkušā Liepājas teātra aktiera Ulda Stelmakera mirstīgās atliekas, pirmdienas vakarā ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Liepājas teātrī pie abu traģiskajā nāvē mirušo kolēģu portretiem ir aizdegtas sveces viņu piemiņai. Teātrim tas ir ļoti smags zaudējums, atzina Laukšteins. Traģēdija ieviesīs korekcijas arī Liepājas teātra izrāžu grafikā.

Inese Jurjāne dzimusi 1964.gada 23.augustā un bija Liepājas teātra štata aktrise. Stelmakers dzimis 1959.gada 22.februārī, viņš bija Liepājas teātra ārštata aktieris un Liepājas kapsētu pārvaldes vadītājs.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), vakar plkst.21.59 tika saņemta informācija, ka Nīcas novada Nīcas pagasta Bernātos divi cilvēki – vīrietis un sieviete – peldoties pazuduši jūrā. Ar viņiem kopā peldējusies arī 13 gadus vecā sievietes meita, kura pašas spēkiem izpeldējusi krastā.

Pārmeklējot vietu, kur trijotne peldējās, glābēji apmēram 80 metrus no krasta atrada 49 gadus veco meitenes māti noslīkušu, bet vīrietis bija pazudis. Iestājoties tumsai, VUGD darbinieki meklēšanu pārtrauca, bet notikuma vietā palika Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (“MRCC Riga”) speciālisti.

Atvadīšanās no mākslinieces Jurjānes notiks 15.augustā plkst. 10 Liepājas teātrī; pēc tam – Piņķu kapos, informē teātris.

Saskaņā ar VUGD rīcībā esošo informāciju Latvijas ūdenstilpēs noslīkušo cilvēku skaits šogad pārsniedzis 100.

 

 

Komentāri (15)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu