Ar teātra pieredzi bagāžā • IR.lv

Ar teātra pieredzi bagāžā

Jānis Vasilis, SIA Bang! līdzīpašnieks un komercdirektors. Foto — Edgars Pohevičs
Ilze Šķietniece

SIA Bang! labā slava kā sniega pika veļas aizvien lielāka. Tagad bieži vien klienti pašiem vairs nav jāmeklē

Kādreiz tehnikas bija tik maz, ka viss bez problēmām ietilpa piemājas šķūnītī, Jānis Vasilis atceras, izrādot SIA Bang! telpas Liepājā. Viņš ir viens no uzņēmuma dibinātājiem un līdzīpašniekiem. Kompānija jau divas desmitgades nodarbojas ar skaņas, gaismas un skatuves tehnikas nomu un apkalpošanu. Viņu darbs redzams un dzirdams tādos plašāk zināmos pasākumos kā Summer Sound un Saldus Saule.

Pārējie SIA Bang! līdzīpašnieki ir neatkarīgais gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un producents Uldis Akselrods. Savulaik visus trīs vienoja darbs Liepājas teātrī. Mārtiņš un Uldis bija gaismotāji, bet Jānis — skaņu režisors. Tur arī iepazinās un atrada kopēju valodu.

Doma par savu biznesu radās, jūtot pieprasījumu. 90. gados neviena vietējā firma Liepājā ar skatuves montāžu, gaismas un skaņas iekārtu uzstādīšanu nenodarbojās. «Tā kā ne vienmēr varēja dabūt kādu no Rīgas, [pasākumu rīkotāji] šad tad palūdza mūsu pakalpojumus — man apskaņot, Mārtiņam pagaismot,» stāsta Jānis. Reiz, kafiju dzerot, abiem radās pārdomas par to, kāpēc parasti visu krējumu nosmeļ rīdzinieki. Vai paši nevarētu sākt šādu biznesu?

Lursoft datubāzē minēts, ka SIA Bang! dibināta 2005. gadā. Taču patiesībā pirmsākumi meklējami trīs gadus agrāk. Tolaik juridiski tas bija noformēts kā piensaimniecības uzņēmuma struktūrvienība. Kāpēc? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu