Ceturtdien atklās starptautisku laikmetīgās mākslas izstādi "Horizontu meklējot" • IR.lv

Ceturtdien atklās starptautisku laikmetīgās mākslas izstādi “Horizontu meklējot”

33
Mākslinieka Maika Kelija darbs. Publicitātes foto

Izstāde būs paskatāma Rīgas Svētā Jāņa baznīcā un Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā

Ceturtdien, 22.maijā, plkst.17 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā un plkst.18 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā tiks atklāta starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde “Horizontu meklējot”, raksta aģentūra LETA.

Izstādē piedalīsies 39 mākslinieki no Latvijas, ASV, Krievijas, Austrijas, Polijas, Nīderlandes, Indijas un Vācijas. Tajā būs pārstāvēti gan starptautiski pazīstami laikmetīgās mākslas klasiķi – Maiks Kelijs, Bass Jans Aders -, kā arī tādi mākslinieki kā Gvido van der Verve, Džersijs Seimūrs, Oļegs Kuļiks, Anatolijs Osmolovskis u.c. Izstādi papildinās mākslinieku un mākslas teorētiķu personiskai pieredzei veltīts seminārs, kas notiks Dzelzceļa vēstures muzejā 24.maijā no plkst.11 līdz plkst.17. 

Starptautiskās laikmetīgās mākslas izstādes “Horizontu meklējot” uzmanības centrā ir mākslas meklējošais raksturs, kas saistīts ar mākslas būtību – tiekšanos pēc ideāla, vēlmi atrasties neizzinātajos krustpunktos. Izstādi veido septiņas sadaļas, kas savā struktūrā rada jaunu ideālu pasauli un vienlaikus visas kopā atspoguļo vienu meklēšanas ceļa algoritmu, kurā ir gan atklājuma prieks, gan maldu posms, gan īslaicīgas harmonijas ilūzija. Katru izstādes daļu ievada kāds no latviešu dzejnieku Ulža Bērziņa, Edvīna Raupa, Ingas Gailes, Kārļa Vērdiņa, Pētera Draguna, Amandas Aizpurietes un Knuta Skujenieka dzejoļiem, ko dokumentālā filmā vizualizējusi māksliniece Katrīna Neiburga. Izstādes kuratore ir mākslas zinātniece Ieva Kalniņa. To organizē Laikmetīgās mākslas institūts sadarbībā ar nodibinājumu “Rīga 2014”. Izstāde Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā būs atvērta no 23.maija līdz 20.jūlijam.

Vairāk informācijas Rīga 2014 mājas lapā

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu