Vēlās ceturtdienas • IR.lv

Vēlās ceturtdienas

Pagājušā mēneša pēdējās ceturtdienas vakars galerijā M/Gallery
Ieva Viese

Šodien, 31. augustā, galvaspilsētas mākslas telpas būs atvērtas apmeklētājiem ilgāk nekā citkārt. Laikmetīgās mākslas galeriju vakars Riga Last Thursdays drīz atzīmēs divu gadu jubileju

Riga Last Thursdays idejas autore Elena Šalina

Kultūras dzīves kalendārā ceturtdiena tradicionāli ir mākslas notikumu diena, stāsta Elena Šalina, M/Gallery kuratore un Riga Last Thursdays idejas autore. «Tā ir pietiekami tuvu nedēļas nogalei, lai mēs jau justu vēlmi iziet sabiedrībā, bet vienlaikus šajā posmā noturas interese par izglītojošu, kultūras saturu.»

Ierasti pasākumu sērijā galerijas apmeklētājiem piedāvā ne tikai apskatīt aktuālās izstādes, bet arī papildu norises. «Tas var būt dīdžeju sets, ar izstādi saistīta performance, tikšanās ar mākslinieku vai tūre kuratora vadībā,» ilustrē Elena. Pasākumu organizēšana, ilgums, formāts un auditorija ir pašu mākslas telpu ziņā. Kamēr vien mākslas notikumi notiek Rīgā un pieejami bez maksas, tie var iekļauties kopējā galeriju vakara plūsmā. Ko, cik un kādā secībā izvēlēties apmeklēt — tas ir katra interesenta ziņā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu