Spānijā pēc vilciena katastrofas izsludina nedēļu ilgas sēras (papild.) • IR.lv

Spānijā pēc vilciena katastrofas izsludina nedēļu ilgas sēras (papild.)

14
Pēc vilciena katastrofas Spānijā. Foto: AFP/LETA

Vilciena katastrofā gājuši bojā 77 cilvēki

Spānijas karalis Huans Karloss un kroņprincis Felipe ceturtdien atcēluši visus savus publiskos pasākumus sakarā ar pasažieru vilciena katastrofu, kurā gāja bojā 77 cilvēki, savukārt Galisijas reģions, kur notika katastrofa, izsludinājis septiņas dienas ilgas sēras. Kā pavēstīja karaļnama pārstāvis, šāds solis sperts, sērojot par avārijas upuriem.

Spānijas ziemeļrietumos trešdienas vakarā no sliedēm nobraucis pasažieru vilciens, avārijā dzīvības zaudējuši vismaz 77 cilvēki un vairāk nekā 140 ievainoti, ziņo LETA/AFP. Pārsvarā, pēc mediju ziņām, vilcienā braukuši tūristi un atpūtnieki.

Avārijā apgāzušies četri vagoni, no atlūzām redzami ceļamies dūmi, gar sliedēm atrodas ar segām apsegti līķi. Viens no vagoniem triecienā ticis sašķaidīts.

Katastrofa notika plkst.20.42 pēc vietējā laika (plkst.21.42 pēc Latvijas laika), kad vilciens ar 218 pasažieriem un četriem darbiniekiem grasījās iebraukt Santjage de Kompostelas stacijā ziemeļrietumu reģionā Galisijā. Vilciens bija ceļā no Madrides uz Ferolas pilsētu.

Glābēji atlūzās atraduši 65 līķus, bet četri cilvēki vēlāk miruši slimnīcās. Daži vagoni vēl nav pilnībā pārmeklēti, raisot bažas, ka upuru skaits vienā no Spānijas smagākajām dzelzceļa katastrofām varētu pieaugt.

Vēl 143 cilvēki guvuši ievainojumus.

Kāds aculiecinieks radiostacijai “Cadena Ser” pastāstīja, ka vagoni pagriezienā vairākas reizes apgāzušies un tad apstājušies, kad bija sastūmušies cits citam virsū.

Spānijas mediji izteikuši minējumus, ka katastrofa notikusi ātruma pārsniegšanas dēļ. Sabiedriskais telekanāls TVE ziņo, ka avāriju varētu būt izraisījusi ātruma pārsniegšana, taču valsts dzelzceļa kompānijas “Renfe” pārstāvis paziņoja, ka ir pāragri minēt avārijas cēloni.

Avīze “El Mundo” raksta, ka vilciens pilsētas zonā traucies ar ātrumu 220 kilometri stundā, lai gan tur atļautais ātrums ir 80 kilometri stundā. Savukārt laikraksts “El Pais” lēš, ka vilciens braucis ar ātrumu 180 kilometri stundā, kad notika katastrofa.

Avārija notika uz dzelzceļa ātrgaitas posma aptuveni četrus kilometrus no Santjage de Kompostelas stacijas.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (14)

Danute Klaiva 25.07.2013. 15.47

Spāņu prese raksta kad nogalināti 78 cilvēki un 178 ir ievainoti.

0
0
Atbildēt

0

Danute Klaiva 25.07.2013. 15.16

Spānija, tur tādas lietas notiek regulāri un katru reizi citā valsts rajonā, šoreiz savu laik Portugālei atņemtajā teritorijā. Kad noskatījos novērošanas kameru ierakstus secināju tikai to kad vilciens nenobrauco no sliedēm tas vienkāŗši inerces dzīts apgāzās uz sāniem atsitās pret betona valni turpināja uz sāniem traukties tālāk nonesot kontaktīkla atbalstu un tad apstājās. Visi pārējie vagoni satriecās virsū. Te tikai vainīgs bija lielais ātrums iebraucot pagriezienā.

0
0
Atbildēt

0

Inese 25.07.2013. 14.48

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu