Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pirmklasnieki speciāli ierīkotā klasē kādā no Harkivas metro stacijām. Lai izvairītos no regulārām apšaudēm, mācības šoruden joprojām notiek tiešsaistē vai pazemes patvertnēs. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 80. nedēļas galvenie notikumi

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs pirmdien iesniedza atlūgumu. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirms tam paziņoja, ka ir nepieciešama jauna pieeja ministrijas darbā, tajā skaitā korupcijas izskaušanā. Šogad Aizsardzības ministrijā bija radies 980 miljonu ASV dolāru «iztrūkums» — vai nu ieroču piegādātāji kavējās ar preču piegādi, vai arī piegādātāji bija saņēmuši priekšapmaksu un pazuduši. Rezņikova vietā amatā iecelts Ukrainas Valsts īpašuma fonda pārvaldnieks Krimas tatārs Rustems Umerovs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu Sočos apsprieda Melnās jūras graudu darījumu, kas ļāva Ukrainai eksportēt savus graudus pa jūru. Lai arī Erdogans izteica cerību uz drīzu darījuma atjaunošanu, Putins paziņoja, ka tas netiks atjaunots, kamēr Rietumi ierobežos Krievijas lauksaimniecības produktu eksportu uz pasaules tirgiem.

Ukrainas spēki pēc vairākas nedēļas ilgas atmīnēšanas pārrāvuši krievu aizsardzības pirmo līniju pie Zaporižjas dienvidu frontē un gatavojas uzbrukumam daudz vājākai otrajai aizsardzības līnijai, laikrakstam Observer pastāstīja ukraiņu brigādes ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis.

Ukraina izstrādājusi tāla darbības rādiusa ieročus, kuri veiksmīgi trāpījuši mērķī 700 kilometru attālumā, paziņoja Ukrainas prezidents Zelenskis. Par 27. augustā notikušo uzbrukumu Kurskas lidlaukam atbildību uzņēmās Krievu brīvprātīgo korpuss (RDK). Krievijas un tās okupētās Krimas teritorijai šogad notikuši vairāk nekā 190 dronu uzbrukumi, aplēsusi britu raidsabiedrība BBC. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu