Sestdien Cēsīs - gadskārtējās Imantdienas • IR.lv

Sestdien Cēsīs – gadskārtējās Imantdienas

35
Komponists Imants Kalniņš pagājušā gada Imantdienās. Foto - Gints Ivuškāns, f64

Koncertam par godu atkal apvienosies leģendārā grupa “Menuets”

Tradicionālais Imantdienas koncerts katru gadu Cēsīs pulcē tūkstošiem Imanta Kalniņa mūzikas cienītājus. Šogad tās Cēsu Pils parka estrādē notiks 7.jūlijā, sākums plkst.20. Tā būs iespēja atkal vienkopus dzirdēt daudzas tautā iemīļotas dziesmas oriģinālā izpildījumā. Turklāt tieši Imantdienās uz skatuves ekskluzīvi muzicē pats komponists.

Šogad Imantdienās būs īpaša programma – daudz labi zināmas dziesmas, kā arī sen gaidītas atkalredzēšanos.

Koncerts tradicionāli notiks trīs daļās, turklāt atkal nolemts atgriezties pie senas un labas tradīcijas – daļu koncerta veltīt kāda dzejnieka daļradei. Šoreiz tiks godināta Ojāra Vācieša dzeja un koncerta pirmajā daļā grupas „Turaidas roze” izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa dziesmas ar viņa vārdiem.

Otrajā daļā daudzas populāras dziesmas, kā arī vairākas kompozīcijas no dziesmu cikla „Autobuss debesīs” atskaņos grupa „Autobuss debesīs” solista Marta Kristiāna Kalniņa vadībā. Šajā koncerta daļā kā īpašie viesi piedalīsies arī Andris Ērglis, Goran Gora un Māra Upmane – Holšteina.

Lielākais Imantdienu pārsteigums sagaidāms koncerta trešajā daļā. Par spīti pirms vairākiem gadiem paziņotajam, ka grupa „Menuets” vairs publiski nekoncertēs, tieši 2012. gada Imantdienās gaidāma ekskluzīva leģendārā kolektīva uzstāšanās, klausītājus priecējot ar visu laiku populārākajām Imanta Kalniņa dziesmām: „Dzeguzes balss”, „Viņi dejoja vienu vasaru”, „Alvas zaldātiņi”, „Dziesma, ar ko tu sācies” un citām.

Koncertu noslēgs neiztrūkstošā publikas sadzieāšanās.

Vairs nopērkamas tika piecu latu vērtas stāvvietas. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu