Avīze: „Vienotībā” grūstās par ārlietu ministra krēslu • IR.lv

Avīze: „Vienotībā” grūstās par ārlietu ministra krēslu

28
Aigars Eglīte,F64; Edijs Pālens,LETA

Pabrika izredzes esot atkarīgas no "savējo dunčiem mugurā"

Ārlietu ministra amatu ieņems kāds no apvienības „Vienotība” cilvēkiem, šodien raksta „Latvijas Avīze”. Tas nebūšot amats, kuru piedāvās kādai no koalīcijas partijām, secinājis laikraksts.

"Vienotības" priekšsēdētājs un „Pilsoniskās Savienības” valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis uz jautājumu, vai pats varētu būs "Vienotības" ārlietu ministra kandidāts, atturīgi sacīja, ka "līdzvērtīgas iespējas" esot vairākiem un neviena izredzes viņš nevērtējot "par augstu vai par zemu".

Kandidāts uz šo amatu varētu būt arī Artis Pabriks no "Sabiedrības citai politikai". Kā vēsta laikraksts, Pabriks gan izteicies, ka tas būs atkarīgs no tā, "cik daudz savējo gribēs sadurt man mugurā dunčus".

Avīze vēsta, ka pieredze ārpolitikā ir arī citiem no "Vienotības" saraksta Saeimā ievēlētajiem, tajā skaitā Latvijas institūta direktoram Ojāram Kalniņam un aizsardzības ministram Imantam Lieģim.

„Latvijas Avīze” norāda, ka svaru kausus par labu vienam vai otram nosvērt var arī nākamā valdības vadītāja un Valsts prezidenta viedoklis.

Komentāri (28)

peerku 05.10.2010. 11.18

Tā būtu liela kļūda izizvirzīt Ģirtu Valdi Kristovski par ārlietu ministru, jebkura cita kandidatūra ir labāka.

+16
-1
Atbildēt

2

    dainis > peerku 05.10.2010. 15.39

    agrunte! ļoti precīzs raksturojums. skatos CVK, vēl gan skaita balsis, bet Valdim jau 11600 svītrojumi (ir gan arī 23000 +). bet Valdis mums padevies īsts KRRRRistovskis. Nu vismaz tik varētu nu gan pats saprast, ka gar ārlietām labāk nevajag krāmēties.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > peerku 05.10.2010. 11.24

    Man arī tā liekas. Pietiek paklausīties viņu piecas minūtes, lai saprastu, ka šīs cilvēks nāk no fizkulturas jomas. Kāds ārlietu ministrs? Sporta instruktors pionieru nometnē, tas ir viņa līmenis. Nevajag taču blamēt Latviju ar šādu ķēmu starptautiskajās aprindās. Kā tik iepriekšējo “nasing spešalu” pasaule ātrāk aizmirstu.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 05.10.2010. 10.21

Ir pagājušas līdzīgi 2 dienas, bet jau sāk līst ārā personīgās ambīcijas. Mīļie politiķi, jūs, kas startējāt vienotā sarakstā, taču vienojāties par kopīgiem principiem un mērķiem. Un tieši tāpēc saraksts bija šāds, nevis citāds. Vai jūs, mīļie politiķi, vienreiz nevarētu vienoties arī par to, kā īstenot šos kopīgos, vienotos mērķus? Nu beidziet grūstīties! Ministru var noteikt kaut vai “čikājoties”, ja izpratne par veicamajiem darbiem ir saskaņota.

+10
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 05.10.2010. 15.26

Ojārs Kalniņš, Imants Lieģis vai kāds no VL būtu labs ārlietu ministrs. Līdz šim Latvijai neviena normāla vēl nav bijis.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu