Bloka ultimāts • IR.lv

Bloka ultimāts

1
Aivars Ozoliņš

Siliņai būs jāsāk veidot valdību bez Apvienotā saraksta

Tūlīt pēc Latvijas basketbola izlases zaudējuma Kanādai otrdien pacilāti dusmīgs Apvienotā saraksta centrālais uzbrucējs Edvards Smiltēns iznāca no jau vairākas stundas ilgušās apvienības Saeimas frakcijas sēdes, kura lēma par atbildi uz Evikas Siliņas piedāvājumu pievienoties topošajai koalīcijai, un sniedza Latvijas televīzijai priekšlasījumu, kura patoss bija tieši tāds pats kā pērn rudenī — ja es nediktēšu noteikumus, valdības nebūs.

Apmēram stundu pēc tam AS paziņoja savu lēmumu — Siliņas piedāvātajā valdības koalīcijā nepiedalīšoties tāpēc, ka viņa aicina pievienoties valdības «kodolam», nevis sākt sarunas ar AS no «baltas lapas». Tad nu AS piedāvāšot savu valdības modeli, kurā Siliņa būtu joprojām premjerministres kandidāte, tātad viņas Jaunā Vienotība būtu atkal jaunākā māsa AS ieskatā «pašlaik labākajā koalīcijā» ar AS un Nacionālo apvienību.

AS frakcijas vadītājs Edgars Tavars piesolīja, ka par savu un «efektīvāko» modeli trešdien informēšot Valsts prezidentu un arī «premjera amata kandidāti». Vai nu AS vadoņi atklāti ņirgājas par prezidenta aicināto kandidāti, vai tiešām nejūt savas pozas cinisko ironiju — nepievienosies valdības kodolam tāpēc, ka vēlas saglabāt līdzšinējo valdības bloku.

Kad otrdien tapa šis komentārs, nebija zināms, ko Siliņa par valdības veidošanu trešdien ziņoja Valsts prezidentam. Taču «Kariņa valdība 2.0» būtu vēl bezcerīgāka nekā JV, Progresīvo un Zaļo un Zemnieku savienības valdība. Tā būtu vēl vairāk «pagaidu valdība» nekā Kariņa pēc vēlēšanām izveidotā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu