Ārskats nr. 84: Izraēlā pārkarst iekšpolitika. Putina sapņu zeme - Ziemeļkoreja. Taizemē legalizē viendzimuma laulības • IR.lv

Ārskats nr. 84: Izraēlā pārkarst iekšpolitika. Putina sapņu zeme – Ziemeļkoreja. Taizemē legalizē viendzimuma laulības

Pauls Raudseps

Ārskats ir paplašinājis redzesloku. Turpmāk raidījumā regulāri parādīsies viesi, un, lai lauztu novecojušo priekšstatu, ka drošība un ārpolitika ir tikai veču būšana, priekšroku dosim ekspertēm – sievietēm. Tā ir ne tikai godīga, bet arī dabiska izvēle, jo par vairākiem pasaules reģioniem, kā arī par ārpolitiku kopumā starp viszinošākajiem cilvēkiem Latvijā ir tieši sievietes.

Šonedēļ ar Paulu Raudsepu par Izraēlas pretrunu plosīto iekšpolitiku sarunājas Žaņa Lipkes memoriāla direktore Lolita Tomsone, kura daudzus gadus dzīvojusi un studējusi Jeruzalemē un vēl aizvien rūpīgi seko līdzi tur notiekošajam. Lolita pastāsta par spriedzi starp premjerministru Netanjahu un Izraēlas bruņotajiem spēkiem un par labējo ekstrēmistu ietekmi uz Izraēlas politiku. Abi ar Paulu viņi arī apspriež Putina vizīti Phenjanā, Marka Ruttes kļūšanu par NATO ģenerālsekretāru, Ukrainas miera samitu Šveicē, vairāk nekā 1000 svētceļotāju nāvi no karstuma Mekā, viendzimuma laulību legalizāciju Taizemē un “ebreju jautājuma” nozīmi Francijas ārkārtas parlamenta vēlēšanās.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2024

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu