Izvēļu, cik uziet • IR.lv

Izvēļu, cik uziet

Restorāns Aprika. Šefpavārs Ingmārs Ladigs ēdienos apvieno labāko, ko Latvijas zeme spēj sniegt, ar mūsdienīgu skatījumu uz kulinārajām tradīcijām. M.facebook.com/aprikarestorans Pils laukums 4-3
Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv

Jaunu vietu, kur ziemas spelgonī Rīgā paēst pusdienas, pasēdēt un papļāpāt ar draugiem, ir daudz. Piedāvājam dažas — ar latvisku, itālisku un saldu garšu. Un kādu, kur saimnieko viens no Latvijas labākajiem bārmeņiem

Mīlestība pret latvieša garšu

Vecpilsētas restorānā Aprika atrodas viens no mājīgākajiem galdiņiem ar lielisku skatu uz Rīgas pili. Ja vēlies omulīgu sajūtu un labi pagatavotu ēdienu, šī ir īstā vieta — te saimnieko pazīstamais šefpavārs Ingmārs Ladigs, īstenojot savu pārliecību, ka galdā jāliek mūsu zemītē izaudzētais. Aprikā visa pamatā ir cieņa pret vietējām un sezonālām izejvielām, neko īpaši nesarežģījot. Mani pārsteidza tas, cik neaizmirstami labs var būt vienkāršs un tajā pašā laikā mūsdienīgs ēdiens, kas pagatavots pareizi. Restorāna nosaukums ir senvārds. Ar vārdu «aprika» savulaik apzīmēja maizes riecienu, ko griež ap visu klaipu, tādējādi izrādot cieņu darba tikumam un senču ēdienkartes pamatam — maizītei.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu