Paldies par ticību, ne cerību • IR.lv

Paldies par ticību, ne cerību

Ilze Jaunzeme, Domuzīme

Žurnāls Domuzīme, 2024, nr. 2

«Gabriels» ebreju valodā nozīmē ‘Dieva cilvēks’, ‘Dievs ir mans spēks’, ‘Dievs ir spēcīgs’ un ‘Dieva dotais spēks’. Pirmais šī vārda nesējs esot bijis Erceņģelis Gabriels. 

Nav vajadzīgi tālas nākotnes paredzējumi, lai iztēlotos, kāda būs dzīve uz šīs planētas jau pēc dažiem gadiem. Bieži vien prognozes ir stipri pārspīlētas vai baisi patiesas. Taču paredzējumi, lai kādi tie būtu, mēdz būt noderīgi, jo brīdināt nozīmē apbruņot. 

2035. gads mērenā klimata joslas vidienē. Dažādi koronavīrusu paveidi ģenētisko mutāciju ietekmē ir turpinājuši aktīvi uzdarboties, un vēl vismaz piecas citas slimības ietekmē cilvēku mirstību daudz lielākā mērā, nekā tika prognozēts 2019. gadā, un arvien vairāk bērnu slimo ar vēzi. Valstis tad meistaroja metāla žogus, būvēja nocietinājumu mūrus un slēdza savas robežas, lai aizsargātos pret netaisnību, ko pašas bija izraisījušas. Ētikas principi vairs neturējās nekādos rāmjos un kļuva par apsmieklu. Apkārtne bija auksti pelēka un skarba, cilvēki tai pielāgojās, paši kļūdami aizvien gurdāki. Uz augstceltņu sienām projektoru atstaroto reklāmu spožums manipulēja ar cilvēku realitātes izjūtu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu