Šķiltava nr.212: Saeima cīnās ar zaļo pūķi. Uzbrūk Loginai. Ārlietas pārņem Braže • IR.lv

Šķiltava nr.212: Saeima cīnās ar zaļo pūķi. Uzbrūk Loginai. Ārlietas pārņem Braže

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

“Laikam no sākuma jāierauj.”

Tā savulaik teica tikko ievēlētais prezidents Raimonds Vējonis pēc uzkāpšanas tribīnē, lai uzrunātu Saeimas deputātus, un šis viņa teiciens nu jau paspējis folklorizēties.

Tiesa, runa bija par ūdeni, un visi pasmējās – tas bija tik mīlīgi un saprotami. Tomēr patiesībā alkohola dzeršana nav nekāda joka lieta, sevišķi Latvijā. Mums ir visaugstākais absolūtā alkohola patēriņš Eiropas Savienībā un ceturtais augstākais pasaulē.

Nu jau gads ir apkārt, kopš Saeima nodeva komisijām grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, ar kuriem cerēts samazināt šo bīstamo aizraušanos, un gada laikā parlaments nav pat ticis līdz otrajam lasījumam. Neviens nevar pateikt, kad šie grozījumi faktiski varētu stāties spēkā. Tikmēr turpinās ieraut.

Šajā raidījumā parunāsim par iecerētajām izmaiņām alkohola regulējumā un kāpēc tās ir tik svarīgas. Apspriedīsim arī, kāpēc Nacionālā apvienība grib no amata gāzt kultūras ministri Agnesi Loginu, un kas ir Baiba Braže, kura šonedēļ acīmredzot kļūs par ārlietu ministri.

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ilze Šķietniece, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Raidierakstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Raidieraksts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu – abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu