Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valsts policija pagājušajā nedēļā sāka kriminālprocesu par iespējamu seksuālu uzmākšanos Mūzikas akadēmijā. LTV raidījums Kultūršoks 8. martā informēja par septiņu akadēmijas studenšu liecībām par pasniedzēju seksuālu uzmākšanos. 

Par Mūzikas akadēmijas padomes jauno priekšsēdētāju pirmdien ievēlēja Timuru Tomsonu. Viņš saņēma četras balsis, viens no pieciem padomes locekļiem balsojumā nepiedalījās. Līdzšinējā priekšsēdētāja Helēna Demakova sestdien paziņoja, ka atkāpjas no amata, jo seksuālas uzmākšanās skandāls esot emocionāli smags laiks, viņa nevēlas, lai ciestu viņas lekciju kvalitāte Mākslas akadēmijā.

Latvijas Universitāte pārtraukusi darba attiecības ar pasniedzēju Dmitriju Bočarovu, kuru vainoja seksuālā uzmācībā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde četrām personām drīzumā izsniegs rīkojumu 30 dienu laikā pamest Latviju. Svētdien Krievijas prezidenta vēlēšanās Latvijas policija un robežsardze pie Krievijas vēstniecības veica balsotāju kontroli un konstatēja, ka 29 personām beidzies pastāvīgās uzturēšanās atļaujas termiņš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu