Žurnāls: Kas ir dāsnais Andrejsalas investors no austrumiem? • IR.lv

Žurnāls: Kas ir dāsnais Andrejsalas investors no austrumiem?

2021. gadā Dubaijā, uzņemot Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu. Prese citēja Muhameda Ali Alabbaru, ka viņa lietišķās saites ar Čečeniju pozitīvi ietekmē ciešā draudzība ar Kadirovu

10. janvārī Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) parakstīja sadarbības memorandu ar Riga Port City piemeklētu investoru Muhamedu Ali Alabbaru (Mohamed Ali Alabbar). Viņš ir no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, vada uzņēmumu Eagle Hills International Properties. Aptuveni 57 hektārus plašo apkaimi investors iecerējis apbūvēt tuvāko 10—15 gadu laikā, attīstīšanā ieguldot 2,5 miljardus eiro. Nekādas finansiālas saistības memorands pilsētai neuzliek, jo vienošanās pagaidām esot vispārīga, skaidro Mārtiņš Vilemsons no Rīgas domes Komunikācijas nodaļas.

Kas ir šis dāsnais investors, izpētījis žurnāls Ir.

Sens Baltkrievijas draugs, kuru nu jau var uzskatīt par šīs valsts pilsoni, tik silti Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uzrunā Muhamedu Ali Alabbaru, tiekoties Minskā 2022. gada 7. jūnijā. Alabbars Minskā attīsta 16 hektārus plašo North Waterfront apkaimi pie Cņanskas ūdenskrātuves.

Alabbars ir biežs viesis Baltkrievijā. Nekustamo īpašumu biznesa haizivs solījusi diktatoram uzbūvēt skaistākās ēkas Baltkrievijā. Viņam ir milzu pieredze. Viens no Alabbara dibinātajiem uzņēmumiem Emaar Properties vislabāk pazīstams kā monumentālā Dubaijas Burj Khalifa attīstītājs — tas ir augstākais debesskrāpis pasaulē.

Tomēr Lukašenko nav vienīgais Alabbara «brālis». 2021. gada 21. februārī pie augļiem nokrauta galda viņš sēž kopā ar baltā treniņtērpā ģērbto Čečenijas vadītāju Ramzanu Kadirovu. Alabbars ar Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lojālo Kadirovu ticies vairākkārt, un 2017. gadā Čečenijas līderis viesojies pat viņa dēla Rašida kāzās.

Kas varētu saistīt austrumu investoru ar Andrejsalas apkaimi jau gadiem iekārojušajiem pašmāju oligarhiem Šleseru un Šķēli, lasiet vairāk žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu