Lukašenko un Kadirova «brālis» • IR.lv

Lukašenko un Kadirova «brālis»

AAE investora Muhameda Ali Alabbara turība tiek lēsta ap vismaz 1,3 miljardiem ASV dolāru
Ieva Jakone

Investors, kas Andrejsalas attīstīšanai sola tērēt 2,5 miljardus eiro, sava dēla kāzas svinējis kopā ar Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu, bet pie Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko brauc kā brālis

Šeit taps viena no Rīgas vizītkartēm, lepojas Andrejsalas attīstītāji Riga Port City, kas pastarpināti pieder Aināra Šlesera un Andra Šķēles ģimenēm. Jauns ostas terminālis, biznesa rajons un dzīvojamās mājas ar zaļām alejām un daļēji privātiem dārziem. Šīs nākotnes vīzijas nāks nolaistas industriālās zonas vietā, kas gadiem nīkusi bez attīstības. Kārdinošie solījumi to paredz jau tuvāko gadu laikā.

Jaunākais solis šajā ceļā ir sadarbības memorands, ko 10. janvārī Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) parakstīja ar Riga Port City piemeklētu investoru Muhamedu Ali Alabbaru (Mohamed Ali Alabbar). Viņš ir no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, vada uzņēmumu Eagle Hills International Properties. Aptuveni 57 hektārus plašo apkaimi investors iecerējis apbūvēt tuvāko 10—15 gadu laikā, attīstīšanā ieguldot 2,5 miljardus eiro.

Tikmēr Rīga vispārīgi apņēmusies veicināt ātru un efektīvu atļauju un dokumentācijas procesu, sekmēt abpusēji izdevīgus noteikumus nodokļu un nodevu likmēm, infrastruktūras būvniecībai un tās nodošanai pašvaldības rīcībā pēc būvniecības pabeigšanas. Rīga apņēmusies arī sniegt nepieciešamo atbalstu izglītības, kultūras, sporta un vides infrastruktūras objektu izveidē un veicināt nepieciešamās publiskās infrastruktūras izbūvi. Jau šā gada maijā investors sola atvērt projekta showroom Daugavas krastā. 

Nekādas finansiālas saistības memorands pilsētai neuzliek, jo vienošanās pagaidām esot vispārīga, skaidro Mārtiņš Vilemsons no Rīgas domes Komunikācijas nodaļas. Taču Ir nolēma izpētīt, kas zināms par šo dāsno Dubaijas investoru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu