VIDEO: Eiropa izvēlas dārzeņus • IR.lv

VIDEO: Eiropa izvēlas dārzeņus

1
Publicitātes foto
ARTE

Fleksitariāņu, veģetāriešu un vegānu diētas kļūst aizvien populārākas visā Eiropā. Bet vai tiešām eiropieši steika vietā izvēlas tofu? Eiropas raidsabiedrības ARTE šīsnedēļas video apskats veltīts tam, kā mainās gaļas patēriņš valstīs.

Eiropā katrs otrais atsakās no gaļas. Vai jūs arī? Tam ir labi iemesli: veģetāriešu diētas ir lētākas, labākas videi un veselībai, kā arī novērš dzīvnieku ciešanas. ARTE uzzināja, kāpēc ir tik grūti pilnībā atteikties no gaļas un kādas ir gaļas alternatīvas pārtikā.

Redakcijas piebilde: video raidsabiedrības ARTE mājaslapā būs pieejams līdz 20.01.2024.

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

Komentāri (1)

Uldis.M42 25.12.2023. 16.33

Tā kā Eiropa nevar laupīt nēģeru un arābu imigrantiem to prieku baudīt gaļu, eiropiešiem, ja vien neiztaisnos savas muguras, būs uzturā jālieto BSF kāpurus. Tos tropu valstīs izmanto dzīvnieku barībā, bet krievijā ar tiem jau
baro dzimtcilvēkus.
Tofu, tas ir bezgaršīgs sūds, kas der pavisam veciem cilvēkie, kam zudusi garšas sajūta. Tad jau labāk tā vietā ēst pākšaugus. Var taisīt pseido tofu no zirņiem vai pupām, kur, atšķirībā no sojas olbaltuma, tas nekogualē, tāpēc masa, kas atdalīta no cietes ir jāiebiezina un tas ir arī garšīgāks.
Vēl ir variants Indonēzijā iecienīts, ražots no pākšaugiem izmantojot pelējumu: Rhizopus oligosporus vai Rhizopus oryzae, fermentēts tempeh, kur sēne cieti pārvērtusi olbaltumā. Tam produktam vismaz ir patīkama garša kaut kur starp sēnēm un sieru.
Ja jau Merkeles, Makrona, Freibergas un citu velkomistu ielūgto viesu dēļ pavisam jāatsakās no gaļas, tad labāk ēst siseņus, ka līdzīgi aitām vismaz ēd tīru zālīti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu