Kāpēc Evika Siliņa izvirzīta premjerministres amatam? • IR.lv

Kāpēc Evika Siliņa izvirzīta premjerministres amatam?

5
Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" pārstāve, Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa. Foto - Ieva Leiniša, LETA

Kas viņa ir – Evika Siliņa (48) no Jaunās Vienotības? Žurnāls Ir portretē premjerministres amatam nominēto politiķi. Viņa 22 gadu vecumā sāka karjeru juristes profesijā.

Strādniece vārda labākajā nozīmē, saka bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, ar kuru Siliņa darbojusies Zatlera Reformu partijā kopš 2011.gada. Vilcēja, sarunātāja, laukuma pārzinātāja – tā Siliņu raksturo bijusī Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa, kas ar Siliņu aktīvi sadarbojās 2019.gadā, kad viens no atbildīgiem Krišjāņa Kariņa valdības (JV) uzdevumiem bija finanšu sektora “kapitālais remonts”. Znotiņa arī uzskata, ka premjerministra Kariņa stiprums un spēja tik ilgstoši strādāt “ir 65%, varbūt pat 80% Evikas nopelns”.

Kā ļoti strādīgu un kārtīgu cilvēku ar stāju un principiem Siliņu raksturo arī ekonomists un politiķis Vjačeslavs Dombrovskis.

Sliktā teicēji palikuši anonīmi. Kāds bijušais JV biedrs žurnālam stāstījis, ka laikā, kad publiski risinājās skandāls par austrumu robežas izbūvi un Siliņa tolaik bija Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre, viņa “apkārt staigājusi pelēku seju”, un iekšēji partijā bijušas runas, ka viņai labāk pamest amatu – Siliņas dzīvesbiedrs ir robežas izbūves līguma saņēmēja uzņēmuma Igate advokāts. 2022.gada jūlijā prokuratūra nosūtīja uz tiesu lietu, kurā par krāpšanu austrumu robežas izbūvē apsūdzētas piecas personas, to skaitā Igates valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns.

Kādam nelabvēlim situācija ar Siliņas nominēšanu atgādina 2014.gadu, kad Valda Dombrovska (JV) vietā nāca Laimdota Straujuma – pirmā sieviete premjerministra amatā Latvijas vēsturē. “Vai var iedomāties vēl “nekādāku” premjeri? Un tieši tāpēc viņa kļuva par premjeri,” saka anonīmais avots.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (5)

QAnon 07.09.2023. 08.45

Lielākā kretīna principu Latvijā vēl nav atcēluši. Par viņas darbošanos Putina kuces, krievu bandītu: Meļņika un Zaharjina, kājslauķa, Zatļera, prokremliskā organizētās noziedzības grupējumā, tai kā minimums bija jābūt deklasētai.
Vienīgais mans optimista mierinājums, ka vēl lielākus mēslu, kā Dombrovskis un Kariņš gan jau tā vairs nesataisīs. Tas gan visai nosacīti, jo, vai kādam vispār varēja ienākt prātā, ka pēc Ušakova – Šlesera – Amerika vērienīgās Rīgas izlaupīšanas, saldais zilais pārītis, Staķis – Ķirsis, uzkraus nīstiem rīdziniekiem vēl papildus ceļa stabiņus.

+1
0
Atbildēt

2

    kolpants > QAnon 07.09.2023. 16.50

    Ušakova – Šlesera – Amerika vērienīgās Rīgas izlaupīšanas

    Наглое вранье! как мы уже знаем по примеру Биркса, все мэри в Риге-пустышки, ничего не решающие. Воруют партии- NA как начали воровать при Бирке, так и продолжали далее

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > kolpants 07.09.2023. 17.31

    Birks nekādus lēmumus nepieņēma, viņš bija tikai peramais zēns. Visu koleģiāli izlēma komunistu cūka, Ameriks, krievu morālais invalīds Dolgopolovs, kurš piedalījās arī Zelta tilta afērā un ienesa SC kriminālā kasē, jādomā, daudz miljonu, čekas mērgļi: Ģinēvičs un Kreituss un liekulīgais melnsvārcis, čekas pidrillas Šlesera organizētā kriminālā grupējuma dalībnieks, Almers Ludviks.
    Krievs nemelo tikai tad, kad tā mutē ir partnera daikts, vai vēl labāk divi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Avots60 > QAnon 08.09.2023. 00.14

    Nabaga Latvija,
    Par ko Tev taads sods kaa Knarinjsh un tagad veel lielaaks sods un kauns -‘progresiivie’ un shii Silinja?

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    Vija Dzelme > Andris Avots60 08.09.2023. 10.18

    Viss un visi slikti, bet kur pēc Jūsu domām slēpjas mūsu “laimes lācis”?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu