Skābi kāposti ir superīgi! • IR.lv

Skābi kāposti ir superīgi!

Ēdienu bloga Ēdamzāle autore Maruta Rampāne. Foto — Ieva Kalēja
Ieva Kalēja

Modē ir fermentēt — kā to darīt, un kur smelties iedvesmu

Lai gan pašlaik fermentēti produkti ir modes lieta, Latvijā šī gatavošanas metode ir pastāvējusi jau izsenis. «Mēs Latvijā esam ļoti pieraduši pie fermentētu produktu garšas. Esam cauru gadu ēduši skābētus gurķus, kāpostus, paniņas, kefīru, kvasu,» saka restorāna KEST šefpavārs Māris Jansons. Pat ja to ne vienmēr zinām, šie produkti ir mūsu ikdiena. Turpretim citur ārzemēs pavāri par tiem sākuši fanot salīdzinoši nesen. «Michelin restorānos taisa mērces no paniņām. Mēs varam ieiet veikalā un tās paņemt litriem,» Jansons saka. 

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu