Vasaras lielākais brīnums • IR.lv

Vasaras lielākais brīnums

Kolumbijas armijas karavīri un daži brīvprātīgie ar džungļos tikko atrastajiem bērniem — Lesliju (13), Soleiniju (9), Tjenu (5) un Kristīnu (1). Foto — Scanpix
© The Washington Post

Kā četri bērni izdzīvoja lidmašīnas katastrofā un 40 dienas Amazones džungļos

Pirmais briesmu signāls atskanēja 35 minūtes pēc lidojuma sākuma. «Mayday, mayday, mayday, mayday!» pilots Ernāns Mursija pa radiosakariem sazinājās ar gaisa satiksmes kontrolētājiem Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā. «Man nedarbojas dzinējs. Meklēšu vietu, kur nolaisties.»

Viena propellera lidmašīna ar sešām pasažieru vietām tobrīd atradās virs plaša un maz izpētīta Amazones mūžamežu apgabala. Lidmašīnā atradās 34 gadus vecā Magdalena Mukutuja Valensija un viņas četri bērni: Leslija (13), Soleinija (9), Tjens (5) un 11 mēnešus vecā Kristīna. Visi pieci bēga no vardarbīga noziedznieku grupējuma, kas bija sagrābis kontroli viņu nomaļajā iezemiešu kopienā, tāpēc drošāka šķita pārcelšanās uz galvaspilsētu pie Magdalenas vīra.

Taču pēkšņi viņi arvien straujāk tuvojās mūžameža koku galotnēm.

«Man pa labi ir upe,» gaisa kontroli informēja pilots. «Mēģināšu nolaisties uz ūdens.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu